AAangezien Pasen wat vroeger in het jaar valt en het weer nog niet echt optimaal is, is dit een extra reden om nog meer jouw tuin op te vrolijken. Met wat kan je dat meer doen dan met de geschikte paasdecoratie. Geel is natuurlijk DE paaskleur. Gebruik deze dan ook in jouw tuin en maak hem klaar voor Pasen.

Je kan bijvoorbeeld een kleine bremstruik in jouw tuin zetten in een grote mand of kuip. Deze plant heeft heerlijk geurende goudgele bloemen.

bremstruik
Bremstruik

 

De bloem die zeker niet mag vergeten worden en dus ook absoluut aanwezig moet zijn is… de paasbloem ofwel narcis genoemd. Deze groeien in een normale goed gedraineerde bodem.

paasbloemen
Paasbloem
primula's
Primula’s

 

 

Primula’s zijn ook vroegbloeiende bloemen die een paassfeer in jouw tuin brengen.

De Primula’s, narcissen gaan nog een lange tijd mee . Je kan ze eventueel nog in een leuke kleurrijke pot of mand zetten. Wanneer ze uitgebloeid zijn kan je ze perfect in de tuin planten.

Wat her zeker ook goed doet zijn takken van de forsythia, de krulhazelaar, toverhazelaar of ranonkelstruik. Deze zijn erg leuk wanneer je ze in een hoge vaas zet en er wat beschilderde/beplakte eieren in hangt. Deze kan je uiteraard ook perfect binnen zetten als Paasdecoratie. (Bron:tuincentruminterflow)

call2action_post_mag

Download hier

Comments are closed.