De zomer komt ook stilaan weer dichterbij en we hebben hier en daar al eens kunnen genieten van enkele momenten buiten.

De periode van het jaar om op zaterdag de gazon te maaien in de ochtend en in de namiddag wanneer het te warm wordt te genieten op ons terras onder de pergola. Natuurlijk voor diegene die een pergola hebben natuurlijk. 🙂

Voor de gelukkigen onder jullie: hier kunnen jullie wat leuke pergola decoratie ideetjes opdoen om het een gezellige tijd te maken.

Gordijnen

Deze doen echt wonderen! Je brengt de binnen eigenlijk naar buiten en dus ook de gezelligheid ervan. Zorg wel dat je gordijnen kiest die toch tegen iets kunnen. Anders dien je ze er vaak weer af te halen. Met de gordijnen aan jouw pergola creëer je een instant vakantiegevoel.

buitengordijn pergola

Lichtslingers

Ze zijn écht een trend en dus ongelooflijk populair , maar ook zoooo gezellig. 🙂 En eigenlijk kan jouw pergola dus ook niet zonder. Ook al heb je geen pergola , lichtslingers zijn echt een eyecatcher.

pergola lichtslingers

Planten & bloemen

Zorg ook rondom en binnen jouw pergola voor bloemen en planten. Ook enorm leuk en gezellig. Je kan bijvoorbeeld dingen over het dak laten groeien of rondom een van de palen, maar je kan ook gewoon wat bloempotten opvullen met wat kleurrijke bloemen en/of planten.

Hangmat

Is jouw pergola groot genoeg of gebruik jij deze meer ter ontspanning met meer een zitruimte zoals een lounge en minder als eettafel , dan kan je er ook een hangmat aan vastmaken om helemaal tot rust te komen.

Binnen naar buiten

Je kan buiten de gordijnen ook all the way gaan én echte een binnenruimte van jouw pergola maken: denk maar aan Kroonluchter, tapijten, lampen en nog meer decoratie elementen die je van binnen naar buiten kan nemen. Dit is uiteraard ook héél gezellig, zeker als je mensen ontvangt.

Bron: https://www.homedit.com/decorate-your-pergola/

Opmerking plaatsen