Vandaag zetten we weer een super mooie en leuke bloem in de kijker: De pluimhanenkam of anders genoemd ‘Celosia Plumosa’. Deze mooie plant met gekleurde pluimen is een tropische plant die vaak als snijbloem gebruik wordt. Daarnaast kan je deze vaak in de woonkamer of op terrassen of in de tuin terugvinden.

Pluimhanenkam

De pluimhanenkam is een eenjarige bloeier  Het opvallende aan deze plant is zoals de naam al doet vermoeden zijn gekleurde pluimen. Zoals hierboven al vermeld wordt deze vaak als snijbloem gebruikt, maar kan ook perfect gedroogd worden.

Pluimhanenkam kan maximaal 70 cm hoog worden en is verkrijgbaar in verschillende leuke kleuren. Als je ze door elkaar mengt, krijg je een mooi effect en is het een echte eyecatcher.

Deze plant bloeit vanaf juli tot en met oktober, dus je hebt er een hele zomer plezier aan!

Zaaien

De pluimhanenkamzaden kan je vanaf februari tot half april zaaien in een kweekbakje of vanaf begin april tot mei onder koud glas. Vanaf begin mei kan je ze dan verplanten.Let wel op dat je ze niet te snel naar buiten verplaatst!

Je kan daarna ook zelf pluimhanenkam zaden oogsten op een hele goedkope én gemakkelijke manier. Voor het oogsten van de zaden laat je de bloemen aan de stengels. De bloemen zullen uitbloeien en neer gaan hangen waardoor er tuinzaden ontstaan. Zelf pluimhanenkam zaden oogsten is bijzonder makkelijk en een goedkope manier om in het komende jaar weer nieuwe planten te kunnen kweken. Zaden uit de bloemen schudden, even laten drogen en koel en donker bewaren. En zo heb je het jaar daarna opnieuw mooie kleurige pluimen!

Standplaats

Aangezien het om een tropische plant gaat heeft hij de voorkeur om op een zonnige plaats te staan en daardoor is hij gevoelig voor kou en regen.

Geef hem in de zomer voldoende water om uitdroging te voorkomen, maar zorg ook niet dat je te veel water geeft om rotten van de wortels tegen te gaan. Gebruik regelmatig plantenvoeding waardoor je extra kan genieten van de bloei van de pluimhanenkam.

Opmerking plaatsen