We kijken meer en meer uit naar de lente- en zomerperiode. Na de koude winter snakken we naar zon en warmte en buiten vertoeven.

Onze tuin of buitenruimte is dan ook de ideale plek om te relaxen en vrienden te ontvangen en daarvoor maken we gebruik van zitgedeelten om heerlijk te dineren en een loungedeel om te relaxen in de tuin.

Elk jaar opnieuw worden weer nieuwe trends op de markt gebracht wat betreft tuinmeubelen en tuinaccessoires.

Ook 2018 belooft een gevarieerd jaar te worden.

NATUURLIJK MET EEN TIKKELTJE BRONS EN WIT

Natuurlijke omkaderingen van tuinmeubels blijven een hit, ook in 2018. Bruine houttinten zijn sowieso makkelijk te combineren met allerlei kleuren voor tuinmeubel kussens en bekleding, hetgeen het ook een makkelijke keuze maakt, als je wil veranderen van bekleding.

Wat we dit jaar wel zien, is dat er hier en daar een bronzen toets wordt toegevoegd, om het hout meer flair te geven voor een landelijke uitstraling.

Daarnaast blijft de strandlook het ook goed doen, waarbij witte accenten in het kaderwerk van tuinmeubelen, de basis vormen voor een lichte en relaxte sfeer.

HOUT EN GEWEVEN

Natuurlijk kunnen we ons geen tuinmeubelen bedenken, zonder daarbij aan houten materialen en geweven bekleding te denken. Gevlochten garnituren maken ook dit jaar speels en luchtig.

Hout zal dit jaar meer aangevuld worden met afwerkingen in metaal en betegeling in keramiek, voor een apart effect.

BUITENRUIMTE WORDT PRIORITEIT

Nu de economie opnieuw aanzwengelt, gaan mensen weer meer entertainen en dat gebeurt ook buiten, van zodra het weer het toelaat. Daarom gaan ze die buitenruimte ook meer en meer aankleden als de binnenruimte, om ook daar een huiselijke sfeer te creëren, die gemoedelijk en gezellig aanvoelt. Om dat te bereiken staan consumenten open voor nieuwe ideeën die voor hen de juiste sfeer kunnen scheppen. Zo zien we steeds meer creatieve en onverwachte elementen opduiken om de buitenruimte te personaliseren.

LANDELIJK BLIJFT POPULAIR

De landelijke sfeer in de tuin, is al jaren een hit en dit blijft ook in 2018.

Chocolade bruine kleuren blijven een warme basis geven aan tuinmeubelen, maar deze keer worden ze ook gecombineerd met gedurfde elementen, zoals contrasterende tafels, hoekige onderstellen en elementen in ijzer. De landelijke charme heeft duidelijk een evolutie ondergaan en leent zich steeds meer tot creatieve hersenspinsels.

Daarnaast worden ook strakke houten materialen perfect gemixt met romantische krullen en frullen, zoals rotan zeteltjes, om een casual sfeer te creëren.

EGALE BASIS MET EEN BUNDEL VAN KLEUREN

Heel mooi om te zien dit jaar, is dat de neutrale kleuren zoals taupe, bruin en grijs aangevuld worden met frisse kleuren in geel, rood, groen en blauwtinten, die aangepast zijn aan de verweerde basis die vaak een heel jaar buiten staat.

Tegelijkertijd worden ook onze reizen steeds meer een inspiratie voor onze eigen buitenruimte. Exotische kleuren en motieven van paradijselijke eilanden, waaien over naar onze kille contreien en zetten ze in vuur en vlam. Geweven eclectische objecten met uitzonderlijke kleurencombinaties worden steeds populairder en brengen een wereldse blik in de tuin.

ALLERLEI MIX EN MATCH

Dat we niet meer gebonden zijn aan een bepaalde stijl, zien we in de allegaartjes die worden samengesteld uit verschillende woonstijlen. Het motto is: zolang het past, is het ok. Met andere woorden, verschillende stijlen kunnen perfect blenden. Dus, zet gerust dat vintage tafeltje bij die gerecycleerde zeteltjes, als het een mooi geheel vormt.

BLAUWE OCEANEN EN WITTE STRANDEN

Blauw en wit zijn terug van weggeweest; het typische kustthema mag weer volop in de tuin. Kussens met abstracte tekeningen zorgen voor een gesofisticeerd effect en waterkleuren doen ons dromen van de oceaan en witte stranden. In combinatie met geknoopte materialen en geweven patronen, komt de zeebonk in ons boven en afgewerkt met zandbruine en witte frames, leven we helemaal in het zuiderse strand thema.

GEMATIGD MODERN INDUSTRIEEL

Wie het graag strak en modern heeft, komt natuurlijk ook aan zijn trekken in 2018, want de industriële look is nog steeds van de partij. Maar ook hier, zien we een duidelijke verschuiving van minder minimalistisch naar meer zachtheid in de afwerking met kleuren zoals aarde, mosterd en dennengroen.

Daarnaast blijft de strakke moderne basis, maar wordt ze aangevuld naar keuze met allerlei accessoires uit andere woonstijlen om een eigen persoonlijke look te creëren.

ENTERTAINEN A VOLONTE

We eindigen zoals we begonnen zijn, namelijk met het entertainment gehalte.

Net omdat we meer en meer gaan entertainen buiten, zien we ook steeds meer opbergmogelijkheden verschijnen, die niet enkel als opberging dienen maar multifunctioneel zijn, zoals tafeltjes die ook een opslag zijn voor gekoelde dranken en loungetafels die ’s avonds transformeren in een vuurplaats.

Kortom, het ultieme comfort wordt helemaal uniek en persoonlijk in 2018!

Bron: https://www.behance.net/gallery/49430327/2018-Outdoor-Furniture-Trends

 

Opmerking plaatsen