Kinderen zijn dol op spelen in de tuin, dat is een feit dat zeker is! Als het weer wat mee zit, dan kunnen ze zichzelf hier uren in bezig houden. Wanneer ze dan een eigen speelhuisje of speeltoestellen krijgen in de tuin, dan kan hun dag zeker niet meer stuk! Denk maar aan een leuke glijbaan, schommel, klimrek, etc. Er is keuze genoeg om jouw kind bezig te houden in de tuin.

Materiaal

Als je effectief van plan bent en op zoek bent naar een speeltoestel voor in jouw tuin, hou dan zeker rekening met het materiaal van deze speeltoestellen. Het gaat toch wel om de veiligheid van jouw kinderen dus let je zeker goed op dat je kwalitatief materiaal in huis haalt. Als je duurzaamheid belangrijk vind, dan kan je beter voor houten speeltoestellen gaan ipv kunststof.

Houten toestellen zijn van kwalitatief hout gemaakt waardoor ze ook veel veiliger zijn en veel beter bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Toestellen van kunststof hebben de neiging om heel snel te verkleuren en dat is natuurlijk niet zo fijn.

Voordelen speeltoestellen

Buiten spelen

Een speeltoestel in de tuin is natuurlijk heel erg goed om je kinderen aan te zetten om naar buiten te gaan en te spelen. Vandaag de dag zijn vaak de Nintendo’s, Tablets, TV’s, etc veel sneller genomen en hier worden dan ook veel nutteloze uren aan gespendeerd. Terwijl wanneer kinderen écht gaan spelen, hun creativiteit pas echt naar boven komt en dat is dan weer wél goed voor hun ontwikkeling.

Bewegen

Kinderen komen in beweging, wat ook beter is voor hun gezondheid en op die manier geraakt die overtollige energie ook weg en zullen ze ‘s avonds ook veel beter slapen. En dat willen we toch allemaal? 🙂

Extra tijd

Sommige kinderen, zeker de kleinere kindjes zoals peuters en kleuters, vragen nogal veel aandacht. Heel wat mama’s en/of papa’s hebben dankzij Covid-19 nu ook al heel veel tijd gespendeerd met hun kinderen, waardoor het niet altijd gemakkelijk is om nieuwe dingen uit te vinden en om met jouw ander werk rond te geraken. Een speeltoestel zorgt er vaak voor dat ze zelfstandig spelen, waardoor jij extra tijd krijgt om andere dingen te doen.

Thema

Hou ook rekening met wat jouw kinderen graag doen: schommelen ze graag, dan mag dit zeker niet ontbreken. Klimmen ze liever? Dan zijn trapjes en rekjes geen slecht idee. Houden ze van piraten? Boetiekjes? Er is voor elk kindje wel iets leuks te vinden.

Ben jij van plan om een speeltoestel aan te schaffen? Momenteel loopt er bij Wickey een zomer sale met kortingen tot 35% korting en je maakt elke maand kans om jouw aankoopbedrag terug te winnen. Geweldig toch?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Wickey.be

Opmerking plaatsen