Misschien wat vroeg om er al over te beginnen, maar de zomer is niet zo heel ver meer weg. Alhoewel de zon toch al wel wat uren goed geschenen heeft tijdens de lente. Misschien heeft jouw gras wel al wat geleden onder deze zon?

Als je jouw gazon graag groen wil houden, dan moet je er natuurlijk wel wat voor doen en daarom hebben wij hieronder enkele tips opgesomd om jouw gazon zo groen mogelijk te houden.

Tips om jouw gazon groen te houden

Maaien

Zorg ervoor dat je jouw gras regelmatig maait. Hierdoor wordt hij sterker , maar ook gezonder.

Dit doe je minimaal 1 keer per week tussen april en september. De ideale lengte hiervoor is 5 cm.

Extra zaaien

Bijzaaien kan ook deugd doen. Doe dit best in de lente. Heb je al last van kale plekken? Dan zaai je op die plekken best al bij, zodat jouw gazon er in de zomer lekker groen uitziet.

Bemesten

Bemest jouw gras ook regelmatig. Niet de leukste taak om te doen, maar het zijn wel perfecte voedingsstoffen. Van december tot januari hoef je dit niet te doen, het gazon zal toch niet groeien.

Scherp zand

Strooi een keer per jaar scherp zand over jouw gras om een sterk verdichte bodem tegen te gaan. Dit zorgt voor de kale plekken, slechte groei en onkruid.

Kalk

Ook heel effectief is jouw gazon kalken. Dit is prioriteit voor een gezond groen gazon. Kalk zorgt ervoor dat de zuurtegraad van de grond op het juiste peil komt. Waardoor je ook weer minder onkruid zal kweken. Doe dit ten laatste eind februari.

Water

Ook heel belangrijk is dat tijdens perioden van veel zon of droogte, dat je jouw gazon toch nog voldoende water geeft. Daardoor zal hij ook mooi groen blijven. Wanneer je dit niet doen, zal jouw gras dor en bruin worden.

Comments are closed.