Het zonnetje schijnt, de vakantie is begonnen, de wereld ziet er instant een pak vriendelijker uit en je krijgt zin om alles uit de kast te halen om het buiten zo gezellig mogelijk te maken. Je ziet het ook helemaal zitten om de komende maanden hier te vertoeven.

We hebben een aantal tips gevonden, hoe je jouw tuin kan inrichten om zowel een praktische ruimte als een gezellige haven voor warme zomeravonden te krijgen.

Het terras

Beter dan één groot terras, dat aansluit op je binnenruimte, leg je wat kleinere terrassen aan , of plaats je zitjes op verschillende knusse plekken. Bijvoorbeeld ergens op een plaats waar je de avondzon tot het einde kunt meepakken, hetgeen zorgt voor heerlijk lange zomeravonden. Het geeft de tuin bovendien een wat avontuurlijker gevoel, alsof er achter elk hoekje wel iets anders te ontdekken valt.

Materialen om het terras aan te leggen.

Ook hier kan je met verschillende materialen werken. Zo kan je bijvoorbeeld het gedeelte dat dichtst bij de binnenruimte ligt, in een materiaal nemen dat wat kleur en uitstraling betreft hierbij aansluit. En ga voor eens voor iets heel anders.

Natuurlijk, de houten terrasplanken kunnen nog perfect, maar combineer het bijvoorbeeld met witte gravel.  Dat geeft je terras direct een heel ander, meer mediterraan sfeertje ; Ibiza@Home zeg maar.  Of ga voor een strakke natuursteen tegel, waardoor het terras een meer designbasis krijgt.

(be)Schutting

Het is gewoon menselijk, maar we blijven gesteld op onze privacy. Om privacy in je tuin te creëren is een schutting natuurlijk ideaal. Maar waar kies je voor? Je wilt immers dat je schutting naast privacy, ook bijdraagt aan de sfeer in je tuin.

Kant en klare schuttingdelen zijn makkelijk en snel te verwerken, zodat je binnen een dag al een hele ander uitstraling om je tuin hebt. Je kunt ze beitsen in de kleur die je mooi vindt, of je gaat voor een van de standaarduitvoeringen.

Wil je echter iets helemaal anders?  Werk dan bijvoorbeeld met steigerhout. Hiermee creëer je een wat stoerdere, robuuste uitstraling waar je jarenlang van kunt blijven genieten. Het verweerde stoere hout leent zich prachtig om te gebruiken als decor voor iets romantischere tuinaccessoires.

Hoe maak je het gezellig?

Verlichting is een van de eenvoudigste manieren om snel de sfeer in je tuin en op je terras aan te passen.  Wandlampen op je schutting, zorgen ervoor dat je bepaalde elementen in je tuin extra kunt belichten. Neem bijvoorbeeld een trendy muurlamp.

Voor een meer algemene sfeerverlichting, zijn er up/downlights. Hiermee maak je een eenvoudige basis sfeerverlichting.

Wat ook heel sfeervol is en een echte aanrader als je de mogelijkheid hebt, is om op een paar strategische plaatsen, ook verlichting tussen je planten te plaatsen. Dit geeft je tuin een luxe tot zelfs dramatische uitstraling en creëert meer diepte in de tuin.

Organiseren

Het hebben van een tuin, en het onderhouden ervan, kan niet zonder de nodige hulpmiddelen. En die moet je natuurlijk ergens laten. Dan zijn we uiteraard bij het onderwerp tuinhuisjes beland, al dan niet met een overkapping.

Daarnaast kan je ook de keuze maken voor een uitvoering met een veranda eraan, dan heb je niet alleen alles makkelijk opgeborgen en bij de hand, je krijgt er ook ineens een veranda bij waar je een heerlijke loungeplek kunt inrichten.

Comments are closed.