Elk jaar worden er wel nieuwe ideeën aangeboden op bouwvlak. Ook voor de tuin zijn er opnieuw een aantal zeer interessante nieuwigheden die onze tuinbeleving stimuleren.

We zetten er voor jullie een aantal op een rijtje, waar wij helemaal wild van werden.

*Nidagreen, je terras of oprit zonder beton

Het aanleggen van bestrating in de tuin kan een hele opgave zijn door de verscheidenheid aan mogelijkheden, maar ook de aanleg zelf kan intensief en tijdrovend zijn. Daarnaast zijn de klimaatomstandigheden aan het veranderen, wat vraagt om een aanpassing van de tuininfrastructuur om de liters hemelwater aan te kunnen.

De firma Nidaplast introduceerde een lichtgewicht honingraatplaat van 2,88m2. De plaat is voor 95% samengesteld uit lucht, waardoor ze uiterst geschikt is voor de veranderende weersomstandigheden, doordat ze een grote opslagcapaciteit heeft voor water, waarna ze dat water geleidelijk aan afgeeft aan de ondergrond. Ze verzekert dus een perfecte drainage en is veel makkelijker te plaatsen dan standaard bestrating in beton bijvoorbeeld. (nidaplast.be)

* Creëer jouw perfecte buitenruimte met Moodul

Hoe je je buitenruimte ook voor je ziet, je kan ze vanaf nu helemaal zelf opbouwen met het nieuwe systeem van Moodul. Met de muurelementen in beton, kan je jouw perfecte plaatje bouwen, of het nu gaat om een buitenkeuken, een poolbar, of een buitendouche ; dit modulaire systeem heeft een strak, tijdloos design in grijs en zwart, waarmee je alle kanten uit kan.

Daarnaast krijg je er ook  handige accessoires bij, zoals bijvoorbeeld ophanghaakjes in roestvrij staal die je gemakkelijk kan bevestigen zonder te boren: ideaal voor decoratieve bloembakjes of handige leggers aan je buitenmuur. (marlux.be)

*Zoveel meer dan een tuinscherm

Beaufor stelde hun gloednieuwe tuinschermen Pintura voor die naast beschermer en privacy een heel leuk extraatje heeft. Deze tuinschermen zijn namelijk in eindeloos veel kleuren verkrijgbaar en je kan ook onderling combineren, zodat je helemaal je eigen stijl kan samenstellen.

Zo kan je aan beide zijden van je tuinscherm een volledig ander uitzicht hebben. Zo kan je de tuin afwerken met een tuinscherm dat langs de buitenzijde aansluit bij het uitzicht van je woning, terwijl je langs de binnenzijde kiest voor een look die het verlengde vormt van je interieur.

Je kan ook twee totaal verschillende smaken met elkaar verzoenen zodat je geen compromis hoeft te zoeken met de buren over de kleur van je tuinschermen. (beaufor.be)

*De glazen tuinkamer

Liviq brengt een innovatie op het vlak van pergola’s en veranda’s. De glazen tuinkamer is namelijk in niets te vergelijken met een veranda, pergola of patio. Het wordt niet aangebouwd aan je huis, maar vormt een vrijstaand object dat in de tuin een verlenging zal zijn van je woning.

Op die manier kan je ze gebruiken voor gelijk welk doeleinde van hobbykamer tot speelkamer, tot relaxruimte. En wat leuk is, de kamer wordt helemaal “af” geleverd, met wand- en vloerbekleding inbegrepen.

De steunbalken worden in de grond geïntegreerd en daarboven wordt de module opgebouwd. Dankzij een vernuftige techniek passen alle onderdelen van de tuinkamer perfect in elkaar, zonder zichtbare schroeven of bouten. Bovendien is het 100 % Belgisch design volledig te personaliseren: de kleur van het frame, het materiaal van de vloer en wanden, schuif- of plooiramen of geïntegreerde ledverlichting. (liviq.com)

*Levenslang genieten van je zwembad

Zwembaden zijn dé blikvangers voor de tuin die het meest aan innovatie gevoelig zijn. Nu ook weer, komt Leisure Pools met een pareltje op de proppen. Omdat de aankoop van een zwembad vaak een dure aangelegenheid is, verlang je kwaliteit die lang meegaat. En laat nu dit nieuwe model een “levenslange” garantie bieden.

Het monoblok zwembad bestaat volledig uit full epoxy vinylester, met een gewapend harnas van Kevlar en Carbon vezels. De versterking met deze supervezels en strenge kwaliteitscontroles maken de zwembaden onverslijtbaar.

Daarnaast kan je het zwembad ook voorzien van een zelfreinigende rolluikbak. Zo geniet je rustig aan je zwembad terwijl dat vervelende klusje helemaal vanzelf gebeurt. (leisurepools.be)

Met deze innovatieve tuinideeën kan je gegarandeerd genieten van een heerlijke, stressvrije zomer!

Nog meer inspiratie opdoen?

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/extra/bouwbeurzen/batibouw-brussel/tuin-batibouw-2016/

Comments are closed.