Momenteel kunnen we weer even genieten van nog enkele heerlijke dagen met veel zon. Perfect om zo de zomervakantie af te sluiten én om het nieuwe school jaar weer in te gaan.

Nu we stilaan naar september gaan, staat de herfst dan ook weeral bijna aan de deur en daar snel opvolgend de winter. Bijna aan de slag dus om onze woning winterproof te maken. (Binnen, maar ook buiten)

En dat begint bij onze tuinmeubelen. Als je deze lang wil laten meegaan, is het belangrijk om deze dus goed te verzorgen. En dat houdt dus ook in dat je er op let wat je in de winterperiode met deze meubels doet.

Binnenzetten

Heb je de mogelijkheid om jouw tuinmeubelen binnen te zetten in bijvoorbeeld een tuinhuis of jouw garage, doe dit dan zeker. Zo ben je zeker dat ze volledig beschermd is.

Zeker houten meubelen kunnen zeker geen kwaad om deze binnen op te bergen. Let wel op dat ze niet op een vochtige plek staan om barsen en dergelijke te voorkomen.

Je kan er ook voor kiezen om jouw meubelen af te dekken. Dat kan volledig of in stukken, maar ook hier kan je best met houten (zeker teak) opletten om schimmels te voorkomen.

Niet op het gras

Vaak staan tuinmeubelen in de lente en de zomer op het gras. Plaats deze tijdens de herfst en winterperiode op het terras om mos en groenaanslag tegen te gaan.

Aluminium

Heb je tuinmeubels uit aluminium? Dan kan het zeker geen kwaad om deze tijdens de winterperiode buiten te laten staan, aangezien deze enorm duurzaam zijn. Ze onderhouden kan met een speciaal middel voor aluminium tuinmeubels.

Kunststof

Ook tuinmeubelen uit kunststof kunnen in principe buiten blijven staan. Het is natuurlijk niet slecht om deze nog onder een afdak te zetten of toch af te dekken met tuinmeubelzeilen. Anders kan het wel zijn dat ze gaan verkleuren door het vuil en de neerslag.

Parasol

Vaak laten mensen hun parasols ook nog buiten hangen . Let hier ook mee op en zorg dat als ze geen binnenplaats hebben dat je ze toch afdekt met een speciaal zeil.

Tips

Kies je om jouw tuinmeubelen toch af te dekken (of heb je geen houten tuinset) zorg dan dat je de afdekzeilen goed vast hangt met koren zodat ze er ook niet afwaaien tijdens de winterperiode.

Zorg ook bij het gebruik van een afdekzeil dat er een hoger punt aanwezig is, zodat het water goed naar beneden kan lopen en niet vanboven blijft liggen.

Opmerking plaatsen