Tuinmeubelen worden meer en meer het hele jaar door gebruikt. De kwaliteit is zodanig, dat het niet meer nodig is om ze in de wintermaanden binnen te stockeren, dus laten veel mensen ze ook gewoon overwinteren in de tuin.

Toch is het goed om je tuinmeubelen bij de start van het nieuwe tuinseizoen een frisse make over te geven om de kwaliteit te handhaven en ze er opnieuw stralend uit te laten zien.

Of het nu gaat om groene aanslag, mos of schimmels, als je tuinmeubelen onze regenachtige winters getrotseerd hebben, verdienen ze een opknapbeurt. Vooral bij houten meubels is het belangrijk dat ze gereinigd worden, omdat schimmels, algen en groene aanslag vocht vasthouden, hetgeen schadelijk is voor het hout; hout kan namelijk gaan rotten als de aanslag niet verwijderd wordt.

WOCA heeft een gans assortiment reinigingsmiddelen om je buitenmeubelen aan te pakken. Zo kan je met de Exterior cleaner heel makkelijk de groene aanslag en vuil verwijderen en je geeft het hout een perfecte voorbereiding voor een oliebehandeling nadien.

Sowieso is het belangrijk om meubelen eerst te reinigen vooraleer je ze opnieuw gaat oliën en dit geldt ook voor nieuwe, pas aangekochte meubelen. Met de Exterior cleaner pak je namelijk niet enkel de zichtbare maar ook de onzichtbare schimmels aan, waardoor je hout fris gereinigd de olie afwerking kan opnemen.

Let op: doe de reiniging niet op een stenen of houten oppervlak, dit kan vlekken geven.

Zelfs na de reiniging en na de olie afwerking, is het toch aangewezen om regelmatig te reinigen tussendoor; groene aanslag zal zich dan minder snel hechten aan het hout.

Ook tuinmeubelen in PVC, rotan en staal moeten degelijk gereinigd worden voor het nieuwe seizoen. Met de WOCA multi cleaner geef je ze hun oorspronkelijke uitstraling terug en wordt vuil en vet verwijderd; als extra bescherming kan je de meubelen nadien ook nog behandelen met de multi protector die er een waterafstotend laagje overheen legt.

Zijn je tuinmeubelen na verloop van tijd vergrijsd? Dat is de normale verwering die je hout doormaakt. Toch geeft het je meubelen niet altijd een frisse look, maar met de WOCA houtontgrijzer, kan je dat probleem oplossen. Niet enkel lost het de aanslag en schimmels op, de handige spray reinigt het hout tot heel diep in de poriën, waardoor het zijn natuurlijke uitstraling terugkrijgt, vooral na een afwerkende olie behandeling.

Zijn je tuinmeubelen echt aan een nieuwe look toe? Dan kan je een totale make over geven met de WOCA exterior paint. De verf in diverse kleuren is zodanig samengesteld dat ze je meubelen in een nieuw jasje steekt, met behoud van de originele houtstructuur. Daarnaast geeft ze ook een extra bescherming aan je meubelen. Ook hier geld: eerst reinigen, dan pas schilderen.

 

Wat je nog moet weten over de reinigingsproducten van WOCA:

-de producten zijn milieuvriendelijk en je kan ze aanschaffen in handige spray flacons.

-Zorg ervoor dat houten tuinmeubelen goed droog zijn vooraleer je ze behandelt en dit bij een temperatuur van meer dan 15 en minder dan 25 graden en bij voorkeur niet bij hoge luchtvochtigheid; vermijd tenslotte ook direct zonlicht tijdens de behandeling.

 

Last but not least:

Een hogedrukreiniger wordt heel vaak gebruikt om meubelen te reinigen en ook al zal dat snel werken, het doet de meubelen jammer genoeg geen goed, maar zal eerder de houtvezels beschadigen, waardoor vuil en aanslag zich nog sneller zal hechten en zo de levensduur van je terras verkorten.

Bron: http://nl.woca.be/advies/preserve-the-beauty-of-your-outdoor-wood

Comments are closed.