We hebben het al vaker gezegd, maar opbergplaatsen lijken we altijd tekort te hebben en dat is vaak ook zo in de slaapkamer. Zeker als deze niet al te groot is, wordt het al snel moeilijk om bepaalde spullen weg te steken. Daarom geven wij hieronder 8 manieren om meer op te kunnen bergen in een kleine slaapkamer.

Verminder het aantal meubels

Als je een kleine slaapkamer hebt, hoeft deze niet vol te staan met allerlei meubels. Ga naast het bed vooral voor meubels met meerdere opbergmogelijkheden zoals kastjes met lades en schapjes.

Maak jouw vloer vrij

Zorg dat jouw vloer zoveel mogelijk vrij is om ‘chaos’ te vermijden. Want daardoor lijkt een slaapkamer nog kleiner. Werk daarom in de hoogte door bijvoorbeeld kleine pallets of wandkastjes te gebruiken. Steek spullen die je niet dagelijks nodig hebt in dozen die je dan ook mee op deze rekjes kan plaatsen om het ordelijker te maken

Ook kan je dit doen doen door opbergmanden onder het bed te plaatsen.

Zoek naar onverwachte plaatsen

In een kleine slaapkamer telt letterlijk elke centimeter. Zo kan de achterkant van een deur ook al dienen als extra opbergplaats voor bijvoorbeeld sjaals, jouw outfit voor de volgende dag, etc.

Verschillende soorten opberging

Ga ook voor een variatie in de opbergmogelijkheden. Combineer daarom dus verschillende zaken , om het zo ‘clean’ mogelijk te laten lijken. Zoals hiervoor gezegd kan je dus inderdaad bepaalde meubels gaan gebruiken die dienst doen voor meerdere dingen. In een kinderkamer waar bijvoorbeeld 2 kindjes slapen kan je tussen beide bedden 1 nachtkast plaatsen, met lades en rekken die gedeeld kunnen worden.

Hou oppervlaktes ‘vrij’

Sommige oppervlaktes worden vaak ook volgestapeld waardoor het er heel chaotisch uit kan zien. Ook hier geld weer dat je best gebruik maakt van opberging zoals kleine potjes, doosjes, etc. Om spullen op te bergen en het er netjes te laten uitzien.

Dit zijn maar enkele kleine dingen, maar met een combinatie van bovenstaande ben ik ervan overtuigd dat je al een heel stuk verder komt in een kleine slaapkamer.

Opmerking plaatsen