Heb jij niet zo’n grote badkamer, maar wil je wel dat ze wat ruimer lijkt? Deze klus lijkt makkelijker dan je denkt. Hieronder kan je 5 handige tips terugvinden voor de inrichting van een kleine badkamer waardoor ze al snel wat groter zal lijken!

Transparantie

Vaak is het probleem dat mensen in een badkamer een douchegordijn hangen waar je niet door kan zien omdat dit voor meer privacy zorgt. Dit zorgt er juist voor dat jouw badkamer een heel stuk kleiner lijkt. Ga dus voor een glazen douchewand bijvoorbeeld of een doorzichtig gordijn om jouw kleine ruimte wat meer open te trekken. 

Lichte kleuren

Ga niet voor te donkere kleuren als jouw badkamer niet zo groot is. Deze verkleinen de ruimte enorm. Gebruik lichte kleuren, deze hebben een verhelderend effect en geven dus ook meer openheid in jouw badkamer.

Antiek

Raar maar waar, een antiek meubelstuk met dunne pootjes kan direct een ruimer effect creëren in jouw badkamer. Dit komt doordat je onder het meubelstuk kan doorkijken en dat ruimtelijker aanvoelt.

Antiek bad

Less is more

Haal zoveel mogelijk accessoires weg, deze zorgen voor een claustrofobisch gevoel. De ruimte is gewoon te klein en te vol dan. Zet enkel het noodzakelijke in het zicht en probeer zoveel mogelijk weg te steken.

Spiegels

Het gebruik van spiegels zorgt ervoor dat een ruimte groter lijkt, dus ook in jouw badkamer. Ga voor een grote spiegels of meerdere kleine spiegels. 

Comments are closed.