SSchoonmaken in het huis is niet iedereen zijn favoriete bezigheid, maar er is geen fijner gevoel om fris huis binnen te komen. Schoonmaken is een zware job en dat zal niemand ontkennen. Daarom hieronder enkel schoonmaaktips die jouw schoonmaakwerk kunnen verlichten of vergemakkelijken.

1. Verwijder labels van bijvoorbeeld een nieuwe vaas met Oxiclean.

Je kent allemaal het schrobwerk dat je hier mee hebt , zonder al te veel resultaat. Vul daarom de afwasbak met warm water en doe er een scheut Oxiclean in. Laat het 30 minuutjes weken en het label komt er vanzelf af.

oxyclean

2. Maak jouw strijkijzer proper met zout.

Strooi wat zout op de strijkplank, zet jouw strijkijzer op de hoogste stand. Strijk over het zout (zonder de stoomfunctie te gebruiken). Het vuil zal aan het zout blijven plakken én jouw strijkijzer is proper!

strijkijzer

3. Verwijder krassen uit jouw houten meubels

Heb je ook een houten blad dat vol krassen staat of er niet mooi meer uitziet? Mix 1/2 koffietas met vinaigrette en 1/2 koffietas met olijfolie, dop hierin een doek en ga over de tafel.

4. Gebruik een ui om geen vlees aan jouw grill te laten kleven. Snij hem in twee en wrijf hem over de grill.

uien

5. Maak jouw kranen proper met een citroen.

Stop met 1001 producten te gebruiken om jouw kranen proper te krijgen.  Je kan dit schoonmaken met een citroen. Jawel, een citroen. Snij hem in twee en wrijf over de waterplekken. Je zal het verschil direct merken.

6. Verwijder dierenhaar met rubberen handschoenen. Mensen die dieren in huis hebben, kennen het gevoel wel dat ze haar kunnen blijven oprapen/stofzuigen. Vanaf nu is het veel simpeler. Doe gewoon rubberen handschoenen aan en wrijf over de haren. Ze zullen er blijven inplakken én weg is het haar !

Comments are closed.