Verhuizen is voor velen onder ons verschrikkeling, maar soms moet dit of is dit wel net wat we willen. Naar jouw eigen huisje, een nieuwe plek en dan kan het niet anders dan dat het verhuizen zelf hierbij komt kijken.

Je kan ook een verhuisbedrijf inschakelen, maar dat kost vaak ook heel wat extra en dus is het gemakkelijker om snelle verhuistips toe te passen waardoor je tijd, geld en stress bespaart, maar je zal ook het aantal dozen verminderen dat je achteraf dient uit te laden.

Hou jouw kleren in laden

In plaats van uren te spenderen aan het netjes opvouwen van kleren en ze achteraf terug in dezelfde lade te leggen, skip dan deze stappen en laat de kleren gewoon in de lade liggen. Haal de lade uit de kast en doe er een plastiek zak over om de kleren te beschermen. Achteraf steek je de lades gewoon opnieuw in de kast.

Net hetzelfde met kledingstukken die op een kapstok hangen. in plaats van deze allemaal af de kapstok te halen, haal de kleding met de hangers uit de kast , prik een gat in een vuilzak en steek de kapstokken hierdoor. Wanneer je in jouw nieuwe stekje aankomt, haal je gewoon de vuilzak weg en hang je de kleren opnieuw op.

Gebruik jouw koffers

Voor items die redelijk zwaar zijn om te dragen zoals boeken, laad ze dan in een reiskoffer in. Veel gemakkelijker om te verplaatsen omdat je ze kan rollen ipv te dragen.

Pak een eerste nacht koffer in

Als je aan het verhuizen bent, steek je vaak vanalles weg in dozen en soms heb je meteen al iets nodig dat je dan niet meteen terugvindt. Pak daarom een box of een koffer in met alle benodigdheden voor de eerste nacht in jouw nieuwe huis. Denk aan een pyjama, tandenborstel, toiletgerief, kussens,… Deze is ook afhankelijk van wat je denkt nodig te hebben.

Gebruik alles wat je hebt

Gebruik wasmanden, kookpotten, allerlei opbergers om spullen in te verplaatsen. Dit alles zorgt opnieuw voor minder dozen en uitpakwerk.

Gebruik toiletrollen om kabels in te steken

Om te voorkomen dat kabels in elkaar geraken, kan het heel gemakkelijk zij om lege toiletrollen te gebruiken om jouw kabels tussen te steken. Hang er een klein label aan van waar de kabel is, zodat het achteraf gemakkelijker te plaatsen is.

Opmerking plaatsen