Het voorjaar is in aantocht en dat betekent dat alle grote beurzen zich klaarmaken om het publiek te ontvangen die op de één of andere manier het thema bouwen of verbouwen in de mond neemt en hier meer informatie rond wenst, of kennis wil maken met de juiste mensen voor de job.

De knaller onder de bouwbeuzen is natuurlijk Batibouw, al jaren een gevestigde waarde op de beursmarkt.

Op 18 februari is het opnieuw zover en opent Batibouw 2017 de deuren voor het grote publiek. Een week lang kan je er terecht voor alles wat met bouwen en verbouwen te maken heeft.

Batibouw

Batibouw staat erom bekend dat je nieuwe producten niet enkel kunt aanschouwen, maar ook “beleven”. Zo,kan je zelf ervaren hoe bepaalde materialen aanvoelen, welke draagkracht ze hebben en wat het verschil is met vergelijkbare producten. Op die manier kies je altijd waar voor je geld en krijg je uit eerste hand de informatie die je nodig hebt voor jouw specifiek bouwproject.

Batibouw helpt je hierbij, door aan de bezoekers een handige checklist aan te bieden voor diverse bouwprojecten. Op die manier weet je als beginnende bouwer of verbouwer, direct met welke vragen en afwegingen je rekening moet houden vooraleer je op de beurs op zoek gaat naar materialen. Het bespaart je tijd en moeite en eindeloos ronddolen. Met een uitgebreide checklist, kom je in geen tijd daar waar je moet zijn.
Ben je nog niet toe aan bouwen of verbouwen? Maar zoek je een eigen nestje om herinneringen een plaats te geven?

Dan kan je ook terecht op Batibouw, waar je in de Immo village een goed beeld krijgt wat er momenteel op de huizenmarkt gebeurt, welke pareltjes er op je wachten en welke projecten er lopen. Alles wat je moet weten kortom, als je de grote stap in de aankoop van een eigendom wilt zetten.

Dit jaar is er ook een grote ruimte voorzien voor innovatie. Innovatie op het vlak van materialen en gereedschap is een sector die niet enkel de professionele gebruiker interesseert, maar ook de consument toont tegenwoordig veel interesse in hoe en met welke middelen een project tot stand komt. Tenslotte is het bouwen of verbouwen een samenwerking tussen bouwheer, aannemer en klant. Wie daar alles over wilt weten en op de hoogte wilt blijven van alles wat nieuw is, kan hier terecht voor informatie en raad.

Batibouw beurs
De sectoren die dit jaar opnieuw vertegenwoordigd zullen zijn op de beurs, zijn:

Bouw en renovatiebedrijven, ruwbouwmaterialen, alles over buitenafwerking en buitenschrijnwerk, hernieuwbare energie, domotica, verlichting en gereedschappen voor alle binnenruimtes van badkamer tot keuken en natuurlijk komt ook de inrichting zelf aan bod van meubelen tot vloerbekleding en verwarming.
In deze editie wordt ook veel ruimte gemaakt voor het energiezuinig maken van oudere woningen, die het vaak slecht doen op dat punt. Vaak is dit ook interessant met het oog op een latere verkoop, als je woning een goed energiecijfer haalt. je leert hier wat de knelpunten zijn in de woning en op welke manier je je oudere woning nog perfect kunt isoleren om energieverlies tegen te gaan.

Zo zal je versteld staan van wat de mogelijkheden zijn op dit vlak.
Co-housing, woningruil, passiehuizen? Het zijn nieuwe manieren van wonen die steeds meer aanzien krijgen op de markt. Wil je een bredere kijk op deze nieuwe ontwikkelingen? Dan kan je op batibouw ontdekken wat de voor-en nadelen zijn en heb je prangende vragen errond? Dan kan je ze hier kwijt.

Kortom, je leert alles over het bouwen van de toekomst, maar ook hoe je bepaalde ideeën ervan kunt toepassen in de conservatieve bouwstijl.
Verder ontmoet je er bedrijven die een sleutel op de deur principe hanteren voor renovaties; een principe dat je als consument heel wat tijd bespaart en waarbij een vooropgesteld plan wordt gemaakt wat materialen en prijs betreft en waardoor je als consument een beter beeld krijgt op de duur van een project en waar je rekening mee moet houden. Bij deze manier van renoveren wordt zo weinig mogelijk aan het toeval overgelaten, hetgeen in onze drukker wordende maatschappij een veilig gevoel geeft.
En wil je nu weleens echt weten hoe het zit met de woonbonus? Kom dan snel langs voor een verhelderende blik op wat je wel en niet zelf betaalt.
De beurs opent reeds op donderdag 16 februari voor professionele bezoekers en op 18 februari worden de deuren geopend voor het grote publiek.

Openingsuren:

Professionele dagen*

Donderdag 16 februari 2017
Vrijdag 17 februari 2017

10 > 18.30
10 > 21.00

Groot publiek dagen

Van zaterdag 18 tot zondag 26 februari 2017
Nocturne donderdag 23 februari 2017

10 > 18.30
10 > 23.00

BATIBOUW vindt plaats in Brussels Expo.

Adres: Belgiëplein 1 – 1020 Brussel
Meer weten?

Ga naar: http://www.batibouw.com/nl

Opmerking plaatsen