Een bohemian Chic interieur is een interieurstijl voor mensen die “out of the box” denken. Ben jij iemand die lak heeft aan wetten en regeltjes? Een free spirit? Dan is deze stijl echt iets voor jou!

Maar vandaag de dag is deze stijl écht overal aanwezig. Op huwelijksfeesten, interieurs en eerlijk gezegd vinden we deze stijl écht super leuk. Het brengt een unieke touch aan jouw woning.

Chaotisch

De bohemian stijl is druk en willekeurig. Elke ruimte wordt benut met ditjes en datjes, van schilderijen tot kussens, tot beeldjes allerlei. Accessoires is het kernwoord hier.

De stijl dateert al uit de 19de eeuw en typeerde de zwervers en vagebonden van toen ; zij, die het niet eens waren met de sociale en politieke overtuigingen uit die tijd.

Dat rebelse is iets wat duidelijk terugkeert in de overdadige, chaotische stijl van dit type interieur. Het is kleurrijk op het schreeuwerige af en patronen lopen kris kras door mekaar.

Het is een stijl voor liefhebbers van het eclectische. Het is eigenlijk niet één stijl, maar een combinatie van vele, hetgeen resulteert in een gezellige mix van allerlei….een hutsepot van sferen.

Hier geldt : alles kan en alles mag, als het maar niet sober en ééntonig is, want dat is bohemian helemaal niet !

Een tijdje geleden hebben we ook reeds een artikel geschreven over een bohemian interieur ter inspiratie. Wat de kenmerken zijn, kleuren die gebruikt worden etc.  Als je interesse hebt om deze stijl toe te passen in jouw interieur, neem dan zeker ook een kijkje bij dit artikeL

Durf jij deze stijl aan ?

Comments are closed.