Ben je iemand die verzot is op planten, maar er eigenlijk niet zo heel veel van afweet , waardoor er regelmatig hier en daar wel wat uitbloeit? Dat zou wel eens kunnen liggen aan het feit dat niet elke plant in dezelfde omgeving bloeit, ook al is het in dezelfde woning.

Elk van de kamers in jouw woning hebben bijvoorbeeld al een andere luchtvochtigheid, denk maar aan de badkamer. Ook het zonlicht is erg bepalend.  Wij helpen je alvast op weg om zo de beste planten voor in huis te kiezen. Die je overal in huis perfect kan plaatsen.

Wat nog zeer bepalend is in de keuze van de plant én de kamer waar je hem plaatst, is dat je moet nagaan wat voor ‘doel’ elke plant heeft.

Treurvijg

Zo verwijdert de treugvijg giftige stoffen uit te lucht en verhoogt deze het zuurstofgehalte , waardoor zij eigenlijk gemaakt zijn om in jouw slaapkamer te zetten. Pas wel op: deze zijn giftig voor honden en katten.

Crassula

Nog een andere leuke is de crassula. Deze plant staat symbool voor geluk, waardoor het een goed idee is om hem in de gang te plaatsen om mensen te groeten wanneer zij binnenkomen.

crassula

Lepelplant

Verwijdert schimmels uit de lucht, waardoor deze plant perfect is voor in de waskamer. Zorg wel dat deze plant wat zonlicht krijgt en voldoende water. De grond moet eigenlijk continue vochtig zijn.

Pas op: ook deze plant is giftig voor honden en katten

Chinese evergreen

Deze plant is heel duurzaam en is enorm mooi. De Chinese evergreen heeft ook steeds een vochtige bodem nodig om te kunnen bloeien.

Ook giftig voor honden en katten!

Vrouwentongen

Of ook wel sanseveria genoemd. Deze is enorm opvallend met zijn lange ‘tongen’.  Deze is enorm mooi om in jouw woonkamer te plaatsen.

Ook giftig voor honden en katten!

Bamboo palm

Deze palm is een van de goedkoopste palmen die je kan kopen en is perfect voor een beginnende plantenhouder.  Deze zet je best in een zonnige plaats en geef je regelmatig drinken.

Deze palm is niet giftig voor jouw huisdieren.

Drakenklimop

Deze kunnen perfect bloemen als hangplant, aangezien de bladeren naar beneden toe groeien. NASA heeft deze plant zelfs in de top 3 geplaatst  van kamerplanten omdat deze perfect is om formaldehyde uit de lucht te verwijderen.  Deze geef je niet te weinig en te veel water.

Ook giftig voor honden en katten!

Tiengebodenplant

Dit is geen plant dat je zomaar ergens neer zet en er niet meer naar omkijkt. De tiengebodenplant is een enorm levende plant. De bladeren plooien ‘s avonds naar binnen en ‘s ochtends komen de bladeren terug mooi open te staan. Deze heeft ook regelmatig water nodig én is niet giftig voor jouw huisdieren.

Bron: https://www.elledecor.com/design-decorate/a10297324/best-plant-for-every-room/

https://www.homeadvisor.com/r/9-low-maintenance-house-plants-for-every-room/#.WWT6ydPyvUY