De kracht van kleuren: Rood is een krachtige kleur, zoveel is duidelijk. We kunnen niet voorbij rood; de kleur maakt altijd een statement, gewild of ongewild. Daarom is het ook een kleur die vele mensen afschrikt, net omdat het zo overduidelijk aanwezig is, waar je het ook aanbrengt. En toch zou iedereen een streepje rood in zijn of haar interieur moeten hebben en dit is waarom:

 

ROOD IS ENERGIE, PASSIE EN ACTIE

kan je wel een beetje positiviteit gebruiken in je leven? Of voel je je lusteloos en moe? Dan kan rood daar verandering in brengen. Met zijn sterke mannelijke energie straalt rood dan ook daadkracht en opwinding uit, hetgeen perfect is om je motivatie weer op gang te brengen. Kom je dus maar moeilijk uit bed ’s morgens? Met een rode muur of rode accessoires in de slaapkamer, sta je fris en monter op.

 

MOTIVATIE EN DAADKRACHT

Net omdat rood zo’n sterke kleur is, kan ze ook aangewend worden op de werkvloer of in ruimtes waar er gestudeerd wordt. Rood staat voor leiderschap, ambitie en vastberadenheid, allemaal elementen die je nodig hebt, als je met nieuwe ideeën op de proppen wilt komen, maar te verlegen bent om je wil door te duwen.

 

ROOD ZET IN BEWEGING

Rood laat niemand onbewogen. Let maar op wat er gebeurt, als een vrouw in een knalrode jurk voorbijgaat; dan worden er hoofden gedraaid, zoveel is duidelijk. Rood zet lichamelijk dingen in beweging en niet enkel op mentaal vlak, maar ook op seksueel gebied. Het stimuleert passie en intimiteit.

ROOD GEEFT ZIN

Rood geeft naast fysieke zin, ook zin in andere geneugten, namelijk zin eten. Zo zie je dat er in restaurants vaak met rood of roodschakeringen gewerkt wordt, om de eetlust van de klanten op te wekken, dus wie weet, werkt het ook wel in de keuken, om je kinderen te motiveren om hun groentjes op te eten.

 

ROOD MET MATE

Let wel, dat rood niet enkel stimuleert, maar door een teveel ervan, ook agiteert en irriteert. Eén bescheiden muurtje in rode tinten, is dus beter dan een hele kamer in rood en rode accessoires zullen een sterkere indruk maken dan bijvoorbeeld een rood salon. De kunst is dus, om met gedurfde accenten, een krachtig statement te maken dat bijblijft.

IN EEN NOTENDOP

Kortom, wie houdt van de kleur rood en dit ook toepast in het interieur, kiest ervoor om te stimuleren en te motiveren.

Het gebruik van rood kan je leven een boost geven en energie brengen waar nodig.

Vindt je rood té sterk? Kies dan voor een variant zoals, wijnrood, of tinten waar een blauwe of oranje tint inzit; zij hebben wel de basis maar zijn ofwel iets zachter, of iets lichter en minder aanwezig dan rood in zijn puurste vorm.

Bron: http://www.empower-yourself-with-color-psychology.com/color-red.html

Opmerking plaatsen