Kruidentuintjes en moestuinen zijn heel populair en het is ook super leuk om dit zelf in huis te hebben. Je hebt altijd direct alles bij de hand wat je nodig hebt bij het kokerellen. Hierbij alvast 5 originele kruidentuin ideeën.

Glazen tuin


Wil je veel kruiden gemakkelijk bij de hand hebben?Er is een raamoplossing ; steek de kruiden in doorzichtige drinkglazen en hang deze met haken over de raam.

Gebruik wasspelden

Gebruik wasspelden om jouw kruiden op een snoezige manier voor te stellen. Gebruik hiervoor kleine ronde potjes en plaats de wasspelden er rond. Gebruik hiervoor houten wasspelden (je kan deze ook in het wit schilderen of in de kleur die je wenst.

Tinnen blikken

Gebruik tinnen blikken. Je kan deze al vinden met een leuke print op. Je kan hier ook inpakpapier in een leuk printje rond doen. Wees creatief. Hang hier daarna nog een dun kartonnen plaatje op met de naam van het kruid

kruidentuin-tin

Verticale muur

Maak een verticale muur met kruiden. Hier bestaan krijtborden voor waar je de kruiden makkelijk kan insteken en de namen rond het kruid kan schrijven.

Houten plank

Ook erg leuk is door een houten plank te maken (schilder deze desnoods in gewenste kleur). Bevestig hieraan doorzichtige potten waarin jouw kruid/plant zit met een beugel.Om het af te werken, zorg je voor magnetische krijtstickers, dat je bij het kruid plakt en de naam noteert.

Er zijn in ieder geval manieren genoeg om binnen jouw kruidentuin aan te leggen. Zoals op Pinterest staan er ook weer heel veel kruidentuin ideeën die je kan gebruiken als inspiratie!

Bekijk ook het artikel om zelf een hangende kruidentuin te maken.

Comments are closed.