MMet de lente in het vooruitzicht, dromen we weer van een fris interieur met zonnige tinten en pastel. Alles van zachtroze tot blauwe wolkjes kan gecombineerd worden, om een zuiders effect te bekomen.

De basis van pastelkleuren is steeds wit. Dit wordt dan gekleurd met een primaire kleur. Op die manier krijg je de specifieke pasteltint. Al naar gelang de verhoudingen in de beide kleuren, ontstaat een lichtere of meer donkere versie.

De lichte pastels worden vooral gebruikt als achtergrond om een rustige, sfeervolle ruimte te creëren. Zelfs gecombineerd met andere pasteltinten wordt het nooit schreeuwerig.

pastel interieur


Wil je toch wat meer pit? Dan kan je een lichte pasteltint mengen met zwart of een aardetint, waardoor je een accentkleur verkrijgt. Leuk om een donker hoekje op te frissen of een extra boost te geven aan een kamer.

De nieuwste trend is blijkbaar de cupcake trend, waarbij pastel gemengd wordt met een fluokleur. Door in de kamer alle natuurlijke kleuren te vervangen door pasteltinten en daar fluo accenten aan toe te voegen, krijg je een pittige, suikerzoete uitstraling ! Zorg er wel voor dat de basis in de kamer wit is om het ruimtegevoel te behouden.

Als je dit alles nog aanvult met leuke en pittige ditjes en datjes ( er is heel wat verkrijgbaar in het pastelthema) breng je instant de zon in huis, wat ook ieders humeur ten goede komt !

Bron: Colora

 

Comments are closed.