De herfst is zo’n rijk seizoen, werkelijk alles kan ingezet worden om je interieur die warme sfeer te geven.

Heel vaak gebruiken we bloemen en planten als basis voor herfstdecoraties, maar wist je dat heel wat groenten en vruchten ook dienst kunnen doen als populaire herfstaccessoire?

De meest gekende onder de vruchten is uiteraard de pompoen, die veelvuldig in herfstdecoraties terug komt in allerlei kleuren, met of zonder inkervingen en- of versieringen. Je kan het zo gek niet bedenken of er bestaat wel een pompoen van.

Toch zijn er nog heel wat andere mogelijkheden om een eetbare herfstdecoratie te creëren.

1)Wat dacht je van een mini-pompoen als theelichthouder?

Heel makkelijk te maken. Gewoon een deeltje van de pompoen uithollen, tot je er een kaarsje in kan zetten. Super gezellig!

2)Schilder pompoenen en sierfruit met krijtverf (krijtverf zorgt voor het matte effect) en je krijgt deze pareltjes van herfstdecoraties, die prachtig staan op tafel of op een buffet.

3)Net zoals de pompoenen, zijn ook appels perfect geschikt als theelichthouder. De werkwijze blijft gelijk : gewoon de appel uithollen, totdat je er een kaarsje in kunt zetten. Net zoals bij pompoenen kan je misschien best de binnenkant van de appel even insmeren met een mengsel van water en bleekmiddel om het snel rotten tegen te gaan. Als je verschillende appels in een drijfschaal met water legt, heb je originele drijfkaarsen. In combinatie met eikels en kastanjes creëer je in no time een leuke herfstdecoratie om de keuken op te smukken.

4) De volgende DIY is helemaal makkelijk: raap wat eikels van de grond en geef deze een kleurtje. Dit kun je bijvoorbeeld met nagellak doen. (Vraag je je af waarom eikels in deze DIY-post over eten staan? Eikels kun je ook eten. Je moet ze alleen wel eerst koken, want rauwe eikels zijn giftig door de grote hoeveelheid tannine (looizuur) die erin zit.)

5) Dit vereist iets meer precisie dan bij de geverfde eikels. Koop wat vilt in leuke herfstkleuren en plak een vilten bolletje precies onder het hoedje van de eikel. Daarna kun je de eikels voor hele leuke dingen gebruiken, bijvoorbeeld als decoratie bij een cadeautje. Super cute !

6)Uiteraard kon een krans niet ontbreken in dit lijstje, want ook met eetbare producten kan je een leuke herfstkrans maken, zoals deze met eikels, maar ook appels, peren, sinaasappels en allerhande noten en bessen worden gebruikt voor dit doeleinde.

7)Kaarsjes, kaneelstokjes en touw ; meer heb je niet nodig om de volgende decoratie te maken. Gewoon kaneelstokjes plakken op een glazen theelichthouder, omwikkelen met touw en klaar! En het ruikt nog heerlijk ook !

8)Daarnaast kan je hiervoor ook mini maïskolfjes gebruiken. Ga te werk zoals hierboven, of gebruik een stompkaars en verzamel rondom de kolfjes, die je dan samenbindt met touw.

9)Zet artisjok als een tuiltje bloemen in een vaas en je hebt binnen de paar minuten een simpele maar stijlvolle herfstdecoratie. Heel mooi in combinatie met wit. Kan het nog makkelijker?

10) Deze DIY is ideaal als je nog wat mandarijnen overhebt. Maak met een mesje figuurtjes in een aantal mandarijnen en versier deze met kruidnagels. De kruidnagels hebben een sterke punt, dus het is heel eenvoudig om de schil te doorboren en de punt erin te prikken. Resultaat: een heerlijke citrusgeur in huis!

Zo zie je maar dat je van heel simpele dingen, leuke decoraties kan maken

Bron : http://blog.thuisbezorgd.nl/diy-eten-als-herfstdecoratie-voor-huis/

call2action_post_mag

Download hier

Comments are closed.