Het klinkt banaal, maar het juiste formaat van uw tapijt, in de woonkamer, de slaapkamer enzovoort, bepaalt de look van het totale interieur in die ruimte.Net zoals je zelf ook een mal figuur slaat, als je een te kleine jas aantrekt, net zozeer lijkt alles in het niets te vervallen als het tapijt te klein is.

Hier zijn een aantal tips waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van het juiste vloerkleed.

* In de eerste plaats voor de warme voeten in de winter : zorg ervoor dat je tapijt groot genoeg is, dat je er met je voeten makkelijk bij kunt.

* Hou er bij de keuze van een vloerkleed rekening mee, dat het niks hindert, zoals bij voorbeeld de deur, als ze opengaat.

* Bij een tapijt onder de eettafel, is de grootte heel belangrijk. Voor de veiligheid, is het aan te raden dat de stoelen op het tapijt blijven, zelfs als ze achteruit geschoven zijn.

* Een vloerkleed in de inkomhal, mag niet te klein zijn van formaat; het is net de bedoeling, om zoveel mogelijk vuil op te vangen…toch?

* Hou steeds rekening met de breedte van de meubelen. Een tapijt dat veel kleiner oogt dan de meubelen die er rond staan, geeft een inkrimpend gevoel.

* Het laatste is vooral belangrijk in de slaapkamer. Als je een vloerkleed onder het bed legt, zorg er dan voor, dat de breedte van het tapijt tot voorbij het bed reikt, nachtkastjes inbegrepen.

Zoals je ziet, is het vaak beter, een maatje meer te nemen dan een maatje te klein. Wij vrouwen zullen het niet graag horen, maar in dit geval is het toch de beste oplossing !(Bron : cheopsinterieur/designbynumbers)

 

Comments are closed.