Ben je nog op zoek naar last minute kerstdecoratie en zoek je iets origineels dat bij je industriële decor past? Dan zijn de ornamenten in het onderstaande voorbeeld misschien iets voor jou. Je moet er een beetje tijd voor uittrekken, maar het resultaat loont de moeite. Het is één van die projecten waar je heel het gezin bij kan betrekken op een koude zondagmiddag. Nog leuker wordt het als iedereen zijn persoonlijke toets geeft aan de kerstversiering.

De basis voor deze kerstdecoratie is koperdraad; om meer precies te zijn, installatiedraad. Deze vindt je in doe het zelf zaken. Daarnaast gebruik je vooral je eigen creativiteit, want geen enkele decoratie zal hetzelfde zijn, wat net het mooie is aan dit project. Het geheel zal de kerstboom dan ook een unieke uitstraling geven.

Wat heb je allemaal nodig om deze unieke kerstversiering te maken?

  • Installatiedraad (hier zit koperdraad in).
  • Plankje hout.
  • Drie spijkers.
  • Potlood.
  • Liniaal.
  • Hamer.
  • Mesje.
  • Knijptang.
  • Dunne ijzerdraad in koperkleur.

Werkwijze voor een koperen kerstornament:

 Stap 1:

Neem het plankje hout en trek er met potlood en liniaal een lijn op. Op diezelfde lijn teken je nu verticaal nog een lijn (zie foto).

Afhankelijk van de grootte van de ornamenten die je wilt, trek je nu lijntjes omheen de rechte lijnen, zodat ze driehoeken vormen.

Als je goed bent in tekenen met de losse hand, kan je natuurlijk ook gewoon driehoeken tekenen. Het hoeft ook allemaal niet perfect te zijn.

Stap 2:

Sla nu een spijker op de drie hoeken. Sla de spijkers helemaal doorheen de houten plank. Op die manier krijg je straks jouw creatie er weer makkelijk af.

Stap 3:

Rond de installatiedraad zit een laagje plastic. Haal dat er met behulp van een scherp mesje af, tot je enkel de koperdraad over hebt.

Stap 4:

Span nu de koperdraad rond een spijker en windt hem verder rond de andere spijkers. Doe dit zoveel keer als je zelf wilt, al naargelang hoe dik je wilt dat de ornamenten worden. Neem een minimum van 6 à 7 keer voor een mooi gevulde vorm.

Stap 5:

Haal nu de vorm van de spijkers af en wikkel het laatste stukje koperdraad rond de rest om af te sluiten. Je hebt nu een mooi ornament voor de kerstboom.

Op die manier kan je ook andere vormen maken, door de spijkers op een andere manier in het hout te kloppen.

Maak met de koperdraad lusjes en bevestig ze aan de ornamenten. Op die manier kan je ze makkelijk ophangen in de kerstboom.

Geef de decoratie een mooie plaats in de boom.

Klaar!

Met dank aan de makers van dit originele projectje:

http://www.noordinarytales.com/blog/kerst-diy-koperen-kerstballen-draaien

Opmerking plaatsen