Een vensterbank is bij velen een extra mogelijkheid om decoratie op te plaatsen. En dat kan zeker! Het probleem is dat een vensterbank al snel een rommeltje wordt, wanneer er te veel spullen bij elkaar geplaatst worden. Weet je niet goed wat je nu net op jouw vensterbank moet plaatsen van decoratie? Hieronder kan je alvast wat inspiratie terugvinden.

Planten

Wat heel vaak gedaan wordt en waar je zeker niet mee mis kan doen is één of meerdere planten plaatsen op de vensterbank. Je kan bijvoorbeeld 1 mooie karakteristieke pot nemen of je kan kleinere plantjes samen plaatsen.

Kandelaars

Ook kandelaars zijn heel mooi op een vensterbank en creëren meteen een gezellige sfeer in huis. Let wel op als je gordijnen aan die raam hebt. 🙂 Ook deze kan je combineren met kleinere theelichthouders.

Vaasjes

Ook kleine gekleurde vaasjes met hier en daar een bloemetje in zijn ook heel erg leuk. Zeker in de zomer zorgen ze voor een frisse touch in jouw interieur.

Je kan ook steeds een combinatie van bijvoorbeeld 1 grote mooie plant en enkele sfeerlichtjes erbij plaatsen. Dit moet je zelf wat zien hoe dit het beste past met de rest van jouw interieur en stem hier op af.

Kussens

Sommige vensterbanken geven de mogelijkheid om het gezellig en knus te maken met kussens. Leg het dan natuurlijk niet te vol, maar zet hier enkele mooie kussens neer en meer hoef je niet te doen.

Seizoenen

Pas jouw decoratie op jouw vensterbank ook altijd wat aan het seizoen aan. In de zomer kan dit fris zijn door wat bloemetjes en in de winter kan dit gezellig zijn door wat kleine lichtjes, een schapenvelletje, of een klein kerstboompje bijvoorbeeld.

Opmerking plaatsen