Bamboe, wie houdt er niet van bamboe? Allicht zullen er mensen zijn die niet van deze exotische plant houden, maar wij zijn in ieder geval wel fan!

Deze plant kan je perfect gebruiken als decoratie, zowel binnen als buiten of gewoon als interieurinrichting. Zo zijn er heel wat decoratiestukken of interieurinrichting dat je kan terugvinden van bamboe. 

Zo zijn er bijvoorbeeld heel wat varianten te vinden op verlichtingselementen. Ze zorgen voor een aangename, gezellige en zuiderse sfeer in jouw woning. 

 

Tuin

In jouw tuin zorgt het voor privacy, omdat een bamboeplant heel hoog kan worden. Dus dit kan perfect dienen als afscheiding of ook gewoon als muurbekleding.Het enige nadeel hiervan is dat eens je bamboe plant in jouw tuin, het moeilijk is om deze nog weg te krijgen. Zijn wortels zijn enorm sterk en breiden sterk uit. In huis  daarentegen geeft deze plant meer  een exotisch gevoel.

Niet echt interesse dat je tuin een wildernis van bamboe wordt? Dan kan je ook gewoon gaan voor tuinstoelen uit bamboe. 

Toekomst

Bamboe is daarnaast ook de plant van de toekomst. Het biedt een alternatief voor traditioneel hout en is nog gezond ook. In tegenstelling tot andere planten trekt dit geen schimmels en insecten aan. Super toch?

Badkamer

Als je bamboe bijvoorbeeld in jouw badkamer gebruikt, zal het direct een gevoel van rust creëren. Het hoeft niet meteen als decoratie te dienen, er worden ook vloeren, spoelbakken etc. van gemaakt. Of ook muren worden bekleed met bamboo en dat geeft een speciaal exotisch gevoel in de badkamer.

Het fijne aan bamboe is dat je er eigenlijk alle kanten mee uit kan. Dus ben je fan, dan kan je jezelf volledig laten gaan! 🙂

Comments are closed.