Wil je een aparte sfeer creëren in je interieur? Warm, oriëntaals, sensueel?Dan zijn Marokkaanse lantaarns de sfeermaker bij uitstek. Met hun sierlijke vormen, donkere kleuren en zwoel lichtspel, toveren ze je interieur om tot een zuiderse oase.

Marokkaanse lantaarns

Zowel binnen als buiten passen ze in vele decors en brengen een speciale toets in de ruimte. Ze bestaan in verschillende uitvoeringen, modern en klassiek.

Kenmerken

Deze lampen, ook wel Arabische of Moorse stijl genoemd, kenmerken zich door de gaatjes in het metaal dat een spectaculair en sfeervolle uitstraling geeft of doordat ze een sierlijke lantaarnvorm hebben.

Soorten lampen

Arabische lampen zijn verkrijgbaar als hanglamp, tafellamp en wandlamp. Afhankelijk van de vorm en afkomst zijn ze gemaakt van gebogen ijzer, leer of gekleurd glas.

Net zoals bij de stoffen, zijn de Marokkaanse lampen ook heel kleurrijk en gedecoreerd tot in het kleinste detail.

Moorse lampen bestaan al vele eeuwen en de technieken werden van generatie op generatie doorgegeven. Vroeger werden vooral kaarsen gebruikt in de lantaarns, maar die zijn ondertussen vervangen door hedendaagse verlichting.

In onze shop kan je ook oosterse (hang)lampen terugvinden moest je de oosterse wereld in jouw interieur of tuin willen brengen, maar je kan ook bijvoorbeeld bij Etsy ook heel wat andere soorten terugvinden.

Laat je betoveren door een stukje Marokko….

Comments are closed.