Schelpendecoraties, prachtig toch?

Genieten van een warm briesje, voetjes in het zand, het geluid van de golvende zee op de achtergrond… Dat is iets waar iedereen van kan genieten. Spijtig genoeg is dat niet altijd mogelijk (tenzij je aan de zee woont natuurlijk 🙂 ).

Daarom zijn er veel mensen die dat gevoel in hun woning willen verwerken en met wat kan dat beter dan met… schelpen! Met schelpen kan je hele mooie decoraties maken of je woning pimpen met dat strandgevoel. In combinatie met leuke ‘beach house’ effecten zoals koord en marinespulletjes wordt jouw woning echt zalig!

Je vindt in de winkel zelf ook vele decoratiespulletjes die al op voorhand gemaakt zijn die je gewoon kan gebruiken in jouw interieur. Je kan ook gewoon een doosje schelpjes kopen om bijvoorbeeld in een pot te steken. Daar steek je allemaal zo veel tijd niet in. Voor de creatieve zielen tussen ons, je kan ook zelf aan de slag gaan !

Schelpenketting met licht

Zo kan je bijvoorbeeld heel mooie sfeerverlichting maken door een schelpenketting te maken. Dat kan gewoon heel gemakkelijk door een lichtsnoer te pakken (die je in de Action al heel goedkoop kan vinden) en lijm daar de schelpjes rond.

Schelpen in een pot

Wat de meest voorkomende decoratie met schelpen is , zijn schelpen in een pot of vaas. Ga lekker gezellig een dagje naar het strand en laat de kids zoveel mogelijk schelpjes rapen. Daarna vul je een pot mooi op ét voila! En om het echt mooi te maken kan je het nog afdekken met een lapje stof en koor.

Kaarsen van schelpen

Super leuk en gezellig om mee op de tafel te plaatsen of voor in jouw badkamer wanneer je een momentje gaat relaxen : kaarsen van schelpen.

Ga op zoek naar zo’n diep mogelijke schelpen om van start te gaan en zorg dat ze uit zichzelf op hun rug kunnen blijven staan. Ga dan op zoek naar voorgemaakte lonten met was.


Als de lonten goed vastzitten, moet je de was voorzichtig laten smelten. Daarna giet je de hete was en laat volledig afkoelen vooraleer je ze verplaatst.

Prikkers van schelpen

Ook kan je van schelpen en tandenstokers hele leuke zomerse prikkers maken. Je lijmt een watje in de schelp en lijmt dan het prikkertje in het watje ét voila klaar is kees!

Comments are closed.