EEen landelijk interieur creëren, is een leuke, maar niet te onderschatten opdracht. Vaak kiezen we onze decoratie aan de hand van persoonlijke smaak en niet zo zeer op basis van kleur en vormgeving. Toch is het net dat wat een landelijk decor zijn typische charme geeft.

Drie pijlers bij de realisatie ervan, zijn : aardse kleuren, pure materialen en natuurverf. De kleuren moeten perfect in evenwicht zijn, meubels hebben een eigen karakter en accessoires en stoffen moeten aangepast zijn.

Makkelijker gezegd dan gedaan zou je denken, maar met een beetje expertise en veel fantasie kom je al een heel eind. Hou het vooral sober qua kleuren en werk liefst met toon op toon materialen. Een kalkverf aan de muur geeft al een doorleefde look en aangevuld met zachte romantische details, krijg je de dromerige romantische stijl, die zo eigen is aan het landelijke thema.

Hout gecombineerd met warme stoffen, knusse vloerbedekking in pasteltinten en zacht kaarslicht, maken het plaatje af.

Je hoeft hier geen fortuinen voor neer te tellen; er zijn voldoende mogelijkheden om een aparte sfeer te bekomen met beperkte middelen. Op curiosa en brocante marktjes is heel wat inspiratie te vinden en zelfs de lokale rommelmarkt kan ware schatten opleveren. Om dit jouw eigen identiteit te geven, kan je aan de slag met verf en stoffen. Zo krijg je een heel persoonlijk interieur.

Ben je niet zo’n klusser? Geen probleem. Je kan natuurlijk ook terecht in de vele decoratiezaken, gespecialiseerd in landelijk wonen, al moet je toch minstens één persoonlijk item integreren. Want ook dat is landelijk : warmte en eenheid creëren in een ruimte waar je jezelf kunt zijn.

Bron: Landelijk wonen 28

1 Comment