Gedroogde bloemen of droogbloemen zijn vandaag de dag super populair. En het gaat niet alleen om gedroogde bloemen maar ook granen. Je kan ze in heel wat composities terugvinden en ze zijn dan ook leuk om in ons interieur te verwerken.

Het leuke is dat je jouw favoriete bloemen ook zélf kan drogen

Bloemen drogen

Kies om te beginnen dus jouw favoriete bloemen of planten. Start dan met het verwijderen van de overige blaadjes bind daarna de bloemen en planten aan elkaar met een elastiek en hang ze ondersteboven. Dit doe je best op een warme en droge plek. Wil je de kleuren beter behouden? Hang ze dan ook op een donkere plek.

Onderhoud

Gedroogde bloemen zijn makkelijk te onderhouden. De belangrijkste dingen waar je op moet letten, is zien dat je er niet tegen stoot én ze zoveel mogelijk uit de zon proberen houden.

Ben je geen fan van ze zelf te maken? Dan kan je ze ook gewoon kopen natuurlijk. 🙂

Decoreren

En nu komt het leuke.. de gedroogde bloemen in jouw woning verwerken als decoratie.

Er zijn verschillende manieren waarop je droogbloemen in jouw woning kan plaatsen. Een van de meest voorkomende en ook wel de leukste , kan je hieronder terugvinden.

Frame

Heel populair vandaag de dag zijn de gedroogde bloemen die in een frame verwerkt worden. Zo heb je jouw favoriete bloem altijd aan de muur.

Vaas of fles

En de meest voorkomende manier is door jouw favoriete bloemen, grassen en/of planten in een vaas of in een mooie decoratieve fles te steken.

Stolp

Hou je van droogbloemen en van stolpen? Dan kan je beide combineren!

Flowergram

Ook tegenwoordig heel populair is een Flowergram. Deze zal je waarschijnlijk al wel zien passeren hebben via Bloomon.

https://shop.bloomon.be/products/flowergram?variant=32153304629294

Opmerking plaatsen