Ben je toe aan een verandering in je interieur en volg je graag de seizoenen? Dan is het nu tijd om een leuke herfstdecoratie te maken, die warmte en gezelligheid uitstraalt en die de komende maanden deel zal uitmaken van je decor.Een typische najaarsdecoratie is een wandtapijtje; weer helemaal terug van weggeweest en thuis in elk decor, zorgt een wanddecoratie voor de nodige rust en warmte in je woonruimte.

Er bestaan heel wat verschillende manieren om zo’n wanddecoratie te knutselen, de ene al wat moeilijker dan de andere.Als het de eerste keer is dat je zo’n decoratie maakt, is het volgende projectje zeker een haalbare kaart, zelfs voor de beginnende klusser. De wanddecoratie met wol in het voorbeeld, werd opgebouwd uit lange stroken wol en is eigenlijk super gemakkelijk te maken en ziet er geweldig uit.

Wat heb je allemaal nodig voor dit project?

-Wol, in diverse kleuren en uitvoeringen; het leuke is dat je aan dit project helemaal jouw eigen invulling kunt geven, wat betreft kleuren en wolsoort; je kan zelfs verschillende soorten combineren en de kleuren aanpassen aan de ruimte. Daarnaast kan je je wanddecoratie ook zo groot of zo klein maken als je wilt, net omdat de techniek zo makkelijk is.

-Een bevestigingspunt. In het voorbeeld werd een natuurlijke houten tak gebruikt, maar ook hier kan je zelf jouw persoonlijke smaak volgen en ook een ander materiaal gebruiken.

-Een muurhaakje om je decoratie op te hangen

-Een schaar

Werkwijze:

*Eerst en vooral, zal je misschien je gekozen bevestigingspunt moeten aanpassen aan de beschikbare ruimte aan de muur. Wat je ook gekozen hebt, zorg er eerst voor dat je de juiste afmetingen hebt, vooraleer je begint te knopen.

Hier werd de tak gewoon een eindje ingekort.

*Wil je dat je ophangpunt een ander kleurtje krijgt? Doe dit dan op voorhand met een laagje verf en laat goed drogen vooraleer je begint.

*Neem de wol en maak er verschillende strengen van. Neem de eerste streng in de hand en bepaal hiermee de lengte die je uiteindelijk wilt voor jouw wanddecoratie.

*Verdubbel deze lengte 2x; je hebt nu 4 x de lengte die je uiteindelijk wilt bekomen. Een geheugensteuntje om te weten of je goed bezig bent is, dat je na het verdubbelen, de letter M kunt vormen met je strengen wol.

*Knip nu het onderste deel van de M door en daarna knip je het geheel in de helft. Je zou nu twee lussen aan de ene kant moeten hebben en vier losse eindjes aan de andere kant. (zie foto)

*Neem de twee lussen en plaats ze samen. Hou de lussen voor het ophangpunt, een paar centimeter erboven. Je gaat nu de wol knopen.

*Haal de vier uiteinden, via de achterzijde van het ophangpunt (hier de houten stok), doorheen de lus en trek aan. Je hebt nu je eerste knoop gelegd.

*Op diezelfde manier maak je nog meer knopen rond het ophangpunt; als je wilt schakeren in kleur, herhaal je met een andere kleur, de bovenstaande stappen, vooraleer je verder knoopt.

*Knoop op deze manier verder tot je ophangpunt helemaal vol is.

*Knoop nu langs beide zijden een “gelijke lengte” stuk wol; knoop de beide uiteinden samen of neem één lange lengte, bepaal het middelpunt en knoop langs beide zijden vast aan de stok.

*Bevestig het haakje in de muur, om je wanddecoratie op te hangen en hang je decoratie op zijn plaats.

*Nu de decoratie ter plaatse hangt, duw je de knopen mooi tegen mekaar en kam je de wol met je vingers, tot het een netjes verzorgd geheel is.

*Onderaan kan je je werkje een eigen afwerking geven, door de strengen mooi gelijk te knippen, of zoals in het voorbeeld, een hoek te vormen in het midden. Zoals je zelf wenst.

Klaar!

Bron: https://aprettyfix.com/diy-yarn-wall-hanging/

Opmerking plaatsen