Een nieuwe interieurtrend die we de laatste tijd veel voorbij zien komen is de wereldkaart als decoratie. Wereldkaarten zijn er in allerlei soorten en maten. Je kan voor elke inrichting wel een bijpassende wereldkaart kopen. Daarnaast kun je met deze wanddecoratie heerlijk wegdromen over je volgende reis of al de reizen die je nog gaat maken.

Materialen

Een wereldkaart kan op verschillende materialen afgedrukt worden. Denk bijvoorbeeld aan een foto op canvas, hout, tuinposter, aluminium of glas. Elk van deze materialen heeft een eigen karakter. Glas is bijvoorbeeld modern en strak, terwijl hout een landelijke uitstraling heeft. Een wereldkaart op aluminium is daarentegen industrieel. Door het materiaal te kiezen dat bij jouw stijl past zal de wereldkaart perfect tot z’n recht komen in je interieur.

Unieke wereldkaarten

Naast verschillende materialen zijn er ook veel verschillende soorten kaarten waaruit je kunt kiezen, zoals een historische kaart. Deze kaart heeft een uniek vintage uiterlijk. Een originele decoratie voor elke muur!

Je kan ook kiezen voor een trendy wereldkaart. Bij een trendy wereldkaart kun je aparte designs verwachten. Een kaart met stippenpatroon of een waterverf wereldkaart bijvoorbeeld.  Bij trendy wereldkaarten gaat het om het ontwerp, niet om de informatie.

Lijkt het jou toch leuker om een geografische kaart aan de muur te hebben waarop de ligging van elk land duidelijk is weergegeven? Kies dan voor een normale wereldkaart met landnamen en hoofdsteden.

Wat vinden wij?

Wij zijn helemaal fan van deze interieurtrend! En zijn helemaal weg van wereldkaarten. Zelf hebben we een vintage wereldkaart op canvas besteld (formaat 120 x 80 centimeter) om in een landelijk interieur te verwerken en zijn hier helemaal weg van. Op foto vonden we deze al enorm mooi, maar toen we deze aankregen waren we helemaal verliefd.

1 Comment

  1. Van Bael Alfons Reply

    Graag had ik voorbeelden gezien van een mooie staatkundige wereldkaart mooi ingekaderd eventueel op canvas of foto achter glas en de priis van de verschillende afmetingen.

Opmerking plaatsen