Goed nieuws dames! (Of mannen). Hebben jullie een partner die snurkt? Lastig he? Er is een oplossing voor! Een heel gemakkelijke oplossing zelfs.

Blijkbaar zou de ananasplant helpen voor onze lieftallige snurkers.

Ruiken

In de medische wereld staat de ananasplant bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Dit dankzij de stof bromeliane wat een ontstekkingsremmer is.

De ananasplant geeft ipv overdag ‘s avonds zuurstof af. En de combinatie van beide zou ervoor zorgen dat de ananasplant de oplossing is voor snurkers omdat jouw luchtwegen dan wijder gaan openstaan.

Decoratief

Zelfs al moest de plant niet helpen tegen snurken, dan is hij zeker nog de moeite waard om in huis te halen als decoratief accent.  Ondanks dat hij er verrukkelijk uitziet en heerlijk ruikt, is hij dus niet gemaakt om op te eten. Wel brengt hij een exotische touch in jouw woon -of slaapkamer.

Verzorging

Haal je dus een ananasplant in huis dan heb je extra geluk, want deze plant heeft niet veel verzorging nodig. Belangrijke zaken :

  • Vrij weinig water nodig (in de zomer maar 1 x per 2 weken)
  • Licht luchtzuiverend
  • Licht, geen direct zonlicht
  • Niet giftig voor jouw huisdieren

Helaas bloeien Ananasplanten maar één keer en daarna verwelken ze. Een meevallertje is dan weer dat je ‘m ook niet hoeft te verpotten na een aantal jaar. Je kunt de Ananasplant natuurlijk wel in een nieuwe sierpot zetten bij aanschaf.

Opmerking plaatsen