Hou je van bloemen en planten, maar ben je hopeloos in de verzorging ervan? Wordt je danig gefrustreerd, dat je favoriete plant het “weer” niet gehaald heeft?Dan is het volgende misschien iets voor jou.

Het enige wat je nodig hebt, is een mooie glazen vaas of schaal, gekleurd zand, een cactusje of vetplantje en een pen. Op deze manier krijg je jouw eigen mini zentuin.

Plant je cactusje gewoon in het zand en laat je creativiteit de vrije loop. Elke dag opnieuw, kan je een nieuw tuintje creëren, met een gloednieuwe tekening of patroon, al naar gelang je stemming.

Je zal zien, dat het een weerspiegeling van jezelf zal worden, elke dag weer.

Plaats het tuintje in je werkplaats en het wordt jouw kleine oase van rust in een drukke omgeving.

Elke keer als je een motivatiemoment nodig hebt, kan dit kleine tuintje er voor zorgen dat je even bij jezelf te rade gaat, of een punt van relaxatie bereikt om daarna verder te gaan met je dagelijkse werkzaamheden.

“Wordt de Boeddha op de marktplaats”, met jouw eigen moderne zen garden en laat je inspireren door de oosterse wijsheden die, mini of niet, een even sterke boodschap overbrengen als de grote zen tuinen in Chinese kloosters.

Meer uitleg over de betekenis van de verschillende patronen, vindt je eerder in onze blog terug, in het artikel over het grotere broertje van ons mini zen tuintje. (Bron : etsycom)

 

Comments are closed.