Vintage en retro worden nog steeds toegepast in het interieurbeeld. Het leuke is dat je helemaal geen aangepaste inrichting meer moet hebben, om vintage te gebruiken. Met subtiele accessoires kom je al een heel eind. Zo bracht EGLO verlichting een vintage lijn verlichting op de markt, die past in elk interieur, van modern tot landelijk.

Van robuuste hanglampen tot frêle tafellampjes, er is voor elke inrichting en voor iedere kamer wel een aangepast model.

We zochten en vonden per interieurstijl de leukste vintage verlichting. Een overzicht:

Heb je een eerder moderne strakke woonstijl, maar wil je toch een toets vintage toevoegen?

Dan is de Eglo vintage avoltri, de perfecte lamp voor jouw interieur. De lamp beperkt zich tot de naakte essentie van een houten design, hier in combinatie met een prachtige kooldraadlamp van hetzelfde merk.

Kooldraadlampen geven perfect de vintage stijl weer met hun gloeilamp design, maar ze beschikken over de duurzaamheid van een LED lamp, aangevuld met de traditionele uitstraling van een gloeilamp, die het licht verder verspreidt dan een normale LED lamp.

Voor de meer landelijke woonstijl, bracht Eglo een schattige reeks vintage lampen uit, in staal en glas met een witte patina afwerking. Combineer de hanglamp met het bijpassende tafellampje voor een heerlijk nostalgisch effect. En ontdek in de landelijke reeks vintage ook de heerlijke retro vogelkooi lamp en de duizend- en één hanglampen.

Een industrieel interieur is best ook gebaat met een vintage randje. Dat bewijzen de prachtig gesculpteerde hanglampen van Carlton in retrodesign en zwart staal, al of niet in combinatie met een koperen afwerking.

Bekijk ook de vintage hanglampen die prachtig staan in een industriële keuken.

Op zoek naar een vintage bureaulamp of nachtlichtje?

Dan is de Chester tafellamp echt iets voor jou. Ze lijkt zo weggelopen uit een fifties of sixtiesfilm en staat prachtig op elk meubel. Naast de uitvoering in koper en zwart, kan je ook nog kiezen uit verschillende pasteltinten, om de vintage look af te maken.

Vindt nog meer vintage verlichting uit grootmoeders tijd, op onze partner:

Comments are closed.