Nu het buiten weer wat frisser wordt, kruipen we ook allemaal graag weer onder onze dekentjes om het lekker gezellig te maken. Ook in onze slaapkamers willen we het dan ook vaak aangenamer maken en trekken we de herfst en de winterse sfeer daar dus ook door. En een van de manieren om dat te doen is door ons beddengoed.

Dekbedden

Een van de dingen om lekker te cocoonen in jouw slaapkamer is door jouw dekbed te kiezen. Daar begint alles al mee. In de zomer laten we dit vaak achterwege wegens de warmte, maar nu het frisser wordt is het toch veel aangenamer om een dikker dekbed over ons heen te leggen.

Er zijn verschillende soorten dekbedden waar je voor kan kiezen:

  • Donzen dekbed
  • Wollen dekbed
  • Synthetisch dekbed
  • Bamboe dekbed
  • Katoenen dekbed

Elk van deze heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Vooraleer je een dekbed aanschaft is het wel belangrijk om dit even na te kijken. Kenmerken die daarbij komen kijken: zijn ze geschikt voor kinderen? Sommige mensen houden van een zwaarder dekbed, anderen niet, warmte, en nog veel meer.

Lakens

Naast een goed dekbed kan je het ook nog lekker gezellig maken met jouw lakens. Ook hier heb je verschillende stijlen die je kan gaan kiezen. Ben jij iemand die houdt van romantiek? Ben jij iemand die houdt van landelijk? Iedereen heeft zo zijn eigen stijl waarmee ze elk hun eigen knusse bed maken.

Bij de lakens kan je ook gaan voor verschillende stoffen. In de winter wordt er vaker gekozen voor flanellen lakens. Deze voelen veel warmer en zijn ook aangenamer om over je heen te leggen als het kouder is rondom jou.

Hoofdkussen

We hebben het al over dekbedden en lakens gehad en dan blijft er nog één iets over dat mee zorgt voor een knus bed: hoofdkussens!

Ook een goed hoofdkussen is belangrijk. Je bed zal een heel stuk minder aangenaam en gezellig worden als je wel heerlijk beddengoed hebt maar een hoofdkussen dat niet goed ligt.

Belangrijk hier als je kiest, is dat je kijkt naar wat voor soort slaper je bent: ben je een zijslaper, een rugslaper of een buikslaper? Op Smulders Textiel kan je jouw slaapstijl aanduiden waarna je enkel dat soort specifieke kussens zal krijgen. Daarnaast zijn er nog meerdere specifieke kenmerken (vulling, eigenschappen, maat, etc. ) die ook meespelen natuurlijk. Een hoofdkussen van Smulders Textiel kan voor een zalige nachtrust zorgen!

Gezelligheid

Wil je het echt gezellig maken in jouw slaapkamer naast beddengoed ? Werk dan ook rondom jouw bed met kaarsjes, lichtjes, en breng warme decoratie binnen die in teken staan van de herfst en/of de winter in jouw slaapkamer en geniet van de gezelligheid! Zeker in deze vreemde Covid-19 periode mag je af en toe even lekker knus cocoonen!

Opmerking plaatsen