In ons thema winter interieurs, kijken we vandaag binnen bij een industrieel interieur.

Bakstenen muren, koperen waterleidingen en grote lampen rechtstreeks van de bouwplaats. De industriële trend is lang geleden ontstaan door het omtoveren van oude gebouwen tot leefbare woningen. Tegenwoordig is een beetje fantasie genoeg om je appartementje een industriële look te geven.

Industrieel is  een populaire interieurtrend, waarbij gebouwen die vroeger gebruikt werden als werkplaats vaak omgetoverd worden tot woonruimte zonder daarbij het originele karakter te verliezen. Maar wanneer je in een nieuw appartement woont, is het een ander paar mouwen om er een industrieel karakter aan te geven. Muren en vloeren onbewerkt laten en ruige materialen toevoegen, is vaak de beste manier om dit karwei aan te pakken. De ruige materialen en metalen elementen zullen je interieur vervolgens meteen een industriële boost geven. Een bakstenen muur is een extra aanwinst maar is geen vereiste om het industrieel karakter te bekomen.

Omdat de industriële look weinig aankleding vraagt – minimalisme in meubels en accessoires zijn een must en kleuren in grijs en houttinten bepalen de sfeer – wordt het niet makkelijk om hier een gezellige winterse sfeer te creëren. Metaal is niet direct een warm materiaal om voor  een intieme vibe te zorgen, dus moeten we andere – iets luchtigere stoffen – toevoegen, om de geschikte temperatuur te verkrijgen.

Winter in een industrieel interieur, betekent niet dat er geen kleur mag toegevoegd worden, maar datgene wat toegevoegd wordt, moet zo simplistisch mogelijk zijn.

De kerstboom wordt een minimalistische tak met daarin enkele  – in één toon – feestelijke accessoires en kerststerren in koper breken de koele grijswitte muren.

De recyclagetrend die perfect bij dit interieur past, haalt heel wat inspiratie in huis om de kerst toch supergezellig te maken. Zo bestaan er de kerstbomen uit pallets die je gewoon tegen de muur plaatst, of je kiest voor een boompje in metaal. De lichtjes die er subtiel doorheen schijnen, zorgen toch voor een warm gevoel. Een leuk idee is, om de geschenken onder de boom te verpakken in een kleur verpakking die helemaal blendt met de omgeving.

Koper past perfect in een industrieel karakter en dat is een zegen. Het zorgt onmiddellijk voor warmte en gezelligheid en in combinatie met zacht kaarslicht, creëer je een instant magische sfeer.

Zachte plaids en kussens zijn ook hier niet weg te denken, alleen zijn de kleuren perfect afgestemd op de omgeving en komt de rauwe stijl ook terug in de grove structuur van de stoffen en de patronen. Uiteraard mogen de lichtreclames in dit interieur niet ontbreken, want ze komen  wonderwel tot hun recht in deze ruimte.

Kortom, een industrieel interieur hoeft helemaal niet saai te zijn in deze donkere dagen. De combinatie, hout en metaal brengen de natuur helemaal tot leven en van daaruit is het slechts een kleine stap om een geslaagd winter interieur te creëren.

So be creative and enjoy wintertime !!

Bron :

http://fashionlab.nl/trends/Interieur/de-interieurtrend-industriele-sferen

call2action_post_mag

Download hier

Comments are closed.