Met de hitte die we de laatste dagen al gekregen hebben (en begrijp me niet verkeerd want ik hou van dit weer) zoeken we allemaal al snel verkoeling. Soms hebben we een beetje pech en warmen onze woningen ook heel snel mee op , waardoor we vaak binnen zitten te puffen, minder goed slapen , etc.

Daarom ging ik zelf ook even op zoek naar een oplossing, want een ventilator is wel handig, maar heel veel plezier heb je daar ook niet van aangezien deze enkel de warme lucht (die al in jouw woning zit) opnieuw heen een weer blaast met als gevolg dat je dus niet echt verfrissing hebt.

Toen zag ik dat er een verschil was tussen airco’s en aircoolers.

Airco

Airco’s heb je ook mobiel tegenwoordig wat handig is om zelf in jouw woning te zetten. Bij een airco kan je de temperatuur gemakkelijk met 10 graden naar beneden halen. Je kan gewoon zelf jouw gewenste kamertemperatuur instellen.

Daarnaast werkt een airco ook als luchtontvochtiger. Koude lucht bevat minder waterdamp dan warme lucht. Het overtollige condenswater wordt opgevangen in de waterbak van de mobiele airco.

Aircooler

Bij een aircooler of luchtkoeler kan je de temperatuur niet instellen, vaak kan je wel een ventilatiestand aanpassen, maar dat is ook alles. Met een aircooler kan je de ruimte waarin je hem plaatst , de ruimte maximum met 3 graden verlagen. Beter als niets natuurlijk. 🙂 Het voordeel van een aircooler is dat hij ook de lucht bevochtigd. Het grote verschil is dat de aircooler niet met koelvloeistof werkt maar met koud water.

Een aircooler kan je heel gemakkelijk verplaatsen van ruimte, maar een airco aangezien deze met een luchtafvoerslang door een muur of raam moet, is deze iets minder mobiel.

Het andere grote verschil is dat je voor een airco wel heel wat meer geld neer telt dan voor een aircooler.

Opmerking plaatsen