Met de zomer die al volop bezig is, passen we automatisch ons interieur ook aan met zomerse kleuren, frisse elementen, etc. Maar ook onze slaapkamer verdient een zomer make-over. Hieronder kan je enkele tips terugvinden hoe je een zomerse slaapkamer kan inrichten.

Kies zomerse kleuren en texturen

Je hebt waarschijnlijk al een prachtig kleurenpalet voor je slaapkamer of misschien ben je van plan om de muren in jouw slaapkamer een nieuw kleurtje te geven, maar nu is het tijd om een ​​paar stoffen en accessoires toe te voegen om de kleuren in je kamer te verbeteren en het een beetje een zomerse sfeer te geven!

Textuur is ook belangrijk! Denk aan de schikking van een katoenen sprei of een dekbed en accenten zoals jutekoord rond de kussens om een ​​zomerslaapkamer interessant te maken! Ongeacht het seizoen, meng texturen!

Kies zomerse kussens

Een van de beste ideeën om jouw slaapkamer zomers in te richten is door zomerse kussens toe te voegen op het bed. Een bed gevuld met kussens is sowieso al extra gezellig en kussens hebben de geweldige eigenschap om de look van jouw slaapkamer volledig te veranderen. Het bed is meestal een focuspunt in de slaapkamer en trekt meteen de aandacht, met de kussens wordt het direct een eye-catcher.

Zorg voor een koele slaapkamer

Laat voldoende lucht circuleren in jouw slaapkamer. Of het nu via airco is of via ventilatie of een open raam, een verluchte kamer is veel aangenamer om in te slapen.

Plaats bloemen

Zomerdecoratie zonder bloemen? Dat kan niet! Kies bloemen uit de tuin, langs de weg of ga een bosje bloemen kopen en zet ze in jouw slaapkamer.

Er gaat niets boven bloemen in jouw slaapkamer. Ze geven bij het opstaan meteen een goed gevoel! Ben je niet zo goed met bloemen? Ga dan voor kunstbloemetjes of kunstplanten, het idee blijft hetzelfde! Zo breng je wat kleur en zomer in jouw kamer.

Zomerse geuren

Een andere manier om de zomer in jouw slaapkamer te brengen is door verschillende zomerse aroma’s in jouw slaapkamer te verspreiden. Zo ruikt jouw slaapkamer ook lekker fris!

Je kan ook verschillende geuren gebruiken: bijvoorbeeld lavendel in de ochtend en kamille in de avond.

Onze slaapkamer is ons heiligdom en deze zouden altijd mooi, aangenaam en aantrekkelijk moeten zijn om jouw zomerse nachten in door te brengen! Want niet alleen in de zomer, maar ook in de herfst of in de winter kan je een lekker geurtje in jouw kamer verspreiden!

Ga je zelf graag aan de slag? Maak dan zelf geurzakjes van lavendel!

Opmerking plaatsen