Tegenwoordig is een industriële look hip. Het is dan niet de bedoeling dat je huis eruit ziet als een fabriek, maar naast stoer, ook sfeervol. De materialen die je in je interieur verwerkt dragen aan deze uitstraling bij. Dit zijn vooral robuuste materialen, die je ook af kan wisselen met wat strakkere of warme elementen. Voorbeelden van robuuste materialen zijn beton, en metaal. We leggen je in dit artikel uit hoe je deze materialen in je interieur kan laten terugkomen en welke kleurtinten belangrijk zijn als je een industrieel tintje aan je woning wilt geven.

Kleurtinten

De kleuren die je tegenkomt zijn stoere soms wat grauwe kleuren. Om een beetje sfeer te maken, kun je deze afwisselen met wat vrolijke kleuren. Kussens, gordijnen en kleden kunnen in kleur of een leuke print, kunnen de boel wat huiselijker maken. Kleuren die goed in de industriële sfeer passen en een warme uitstraling geven zijn machinegroen, petrolblauw en oker. Het zijn vaak kleuren waar een tintje grijs, zwart of bruin in zit verwerkt.

Beton

Een bijna onmisbaar materiaal in een industrieel interieur is beton. Dat het onmisbaar is, wil echter niet zeggen dat je zowel de wanden, het plafond en de vloer met beton moet bedekken. Dat zou het wel erg grauw maken. Beton ciré is een soort betonsoort met veel toepassingen: in de badkamer, op de muur, als aanrechtblad, op de trap en als vloer bijvoorbeeld. Ook zijn speciale effecten in dit soort beton mogelijk, zoals een marmerlook. 

Metaal

Met metalen details maak je de look helemaal af. Deze details kun je naar voren laten komen als kettingen metalen poten bij hangende planken of lampen. Ook in raamkozijnen en deuren, kun je metaal verwerken. Verder zijn er metalen kasten, die een beetje lijken op kluizen, die niet alleen mooi, maar ook functioneel zijn.
Voor meer industriële inspiratie voor interieur, kijk je op betondecor.be!

Opmerking plaatsen