Ben jij ook helemaal weg van een zomers opgeruimd huis, met frisse kleuren, die de zon weerspiegelen en de zomer net dat tikkeltje langer laat duren? Dan is de Ibiza interieur inrichting misschien iets voor jou.

Met een mix van Rotan, katoen, ikat-prints, schelpen en natuurlijke elementen, breng je het echte strandgevoel in huis. Ontdek de hippie-look van het zonnige eiland en geniet na van een heerlijke vakantie in het comfort van jouw eigen interieur.

Kenmerken Ibiza interieur

Een typisch Ibiza-huis heeft een simpele basis, met tadelakt  op de muren en een houten plafond. Kleur vind je terug in de accessoires en een enkel kleurrijk meubelstuk. Als je de volgende stappen volgt, schiet je al goed op om het typische interieur te creëren,  ook zonder uitzicht op zee.

Wit is de basis

Hou de basis simpel. Spierwit, of eventueel een off-white tint, is jouw kleur. Zeker van je zaak? Kies dan voor tadelakt of leemstuc op de muren.

Houten plafonds

Veel strandhuizen hebben een donker houten plafond, dat mooi afsteekt tegen het heldere wit van de muren. Helaas is zo’n mooi authentiek plafond niet voor iedereen weggelegd. Niet getreurd, een plafond met ornamenten is een goed alternatief.

Werk met licht en schaduw

Heldere ruimtes, bij voorkeur gehuld in natuurlijk licht zijn belangrijk. Door een grote vingerplant of palmboom van onder de belichten, creëer je mooie schaduwen op de muur.

Natuur in huis

Werk voor een Ibiza-interieur altijd met natuurlijke materialen. Hangplanten en her en der een cactus doen het goed. En een aangespoeld stuk hout of een bos gedroogde veldbloemen passen ook goed, en vergen minder aandacht. Plaats ook een mini-terrarium in je interieur.

Ibiza accessoires

Ibiza-stijl vloerkleden

Een wollen vloerkleed in lichte tinten of een dierenhuid op de grond doet het goed bij de Ibiza interieur stijl. Uit Marokko komen de kleurrijke Boucherouite vloerkleden, die zeker niet misstaan bij deze interieur stijl.

Ikat kussens

Ikat is een eeuwenoude weeftechniek, die in verschillende delen van de wereld toegepast wordt. Zo ook op de Spaanse eilanden, waar een herkenbare print wordt geweven of gedrukt. Met name de geweven variant is mooi. Tegenwoordig kan je kussens en plaids met dit motief in veel (online) winkels kopen. Zo heb je bijvoorbeeld heel wat keuze op Etsy.

Schelpen en stenen

Breng schatten die je vindt in de natuur in je interieur. Schelpen van het strand bijvoorbeeld doen het goed bij de beach-look. Scapa heeft een interieur collectie die geïnspireerd is op de beach look.

Houten bankje of rotan stoelen

Geen Ibiza-interieur zonder houten bankje of rotan meubilair. Combineer het met accessoires met een floral-print.

Comments are closed.