Justina Blakeny , blogster, designer en stylist.Zij heeft de Jungalow term in de wereld gebracht en deelt al haar ideeën op haar blog. Dankzij het Jungalow gebeuren heeft zij enorm veel fans en wij zijn ook fan! Ze heeft zelfs een eigen #jungalowstyle op social media waar haar volgers haar ideeën toegepast op hun interieur delen. Hieronder enkele tips voor een jungalow interieur.

Wat is nu jungalow?

Jungalow is een stijl waarbij heel wat natuurlijke planten gebruikt worden. Dit met veel variaties in grootte, structuur, vorm.  Dit kan gecombineerd worden met rotan of riet, natuurlijke materialen dus.  Samen met tropische prints en heel veel kleur, zorgen zij voor de jungalow style.

Kleur

Een van de eerste dingen bij een Jungalow stijl die opvallen is de overvloed aan kleuren in allerlei combinaties.  Dit is zeker geen look voor de timide personen, maar voor de uitbundige onder ons.

Patronen

Vetgedrukte grafische tropische prints, op Azteken geïnspireerde motieven, opnieuw verbeelde vintage ontwerpen, deze zorgen allemaal voor een combinatie van patroon-op patroon en creëren een  meer-is-meer look die onverwacht, fris en opwindend is.

Planten

Plants are a prominent feature in Jungalow style, and the lush, abundant greenery helps bring life into the spaces. Justina’s tip on awkward, underused corners: “Put a humongous plant right there!”

Mondiale accenten

De Jungalow-look is er een die moeiteloos mondiale elementen combineert en de persoonlijke stijl van een goed bereisde ziel weerspiegelt. Mix oude en nieuwe items van over de hele wereld. Meng Japanse keramiek met tapijten uit Turkije, kussens uit Marokko, textiel uit Mexico en laat je stijl je innerlijke nomadische bohemien weerspiegelen.

 

Alle foto’s zijn van © Justina Blakeney

Bron:https://www.decorist.com/blog/justina-blakeneys-5-tips-on-jungalow-style/

Opmerking plaatsen