Het thema voor een perfecte winter feesttafel is persoonlijk. De ene persoon houdt van warme kleuren en zal eerder kiezen voor een tafeldekking in warm rode tinten met goudaccenten, terwijl de andere persoon meer houdt van strak en modern en al gauw naar wit en zilvertinten grijpt.Hoe het ook zij, wintertafels zijn prachtig gedekte tafels, die de sfeer van het seizoen uitstralen en je gasten extra verwelkomen in de gezelligheid van je woning.Terwijl we vorige keer vooral de traditionele toer opgingen, houden we het vandaag eerder sereen met als basiskleur wit.Wit wordt vaak gezien als een veilige kleur; het is fris en opbeurend en je kan er ook alle kanten mee op. Sommigen vinden het saai, anderen eerder inspirerend.Het is in elk geval een kleur die iedereen kent en die makkelijk blendt met alle andere kleuren.

Dat wit allesbehalve saai hoeft te zijn, zie je ook op de foto’s. Je kan allerlei interessante thema’s maken, met de kleur wit als basis.Zo kan je bijvoorbeeld door de neutrale basis, wel een beetje ‘over the top’ gaan met onder andere glazen. Accessoires in goud die je glazen een decadente uitstraling geven passen perfect op een witte tafel en geven ze onmiddellijk een koninklijke uitstraling. Maar ook andere kleuren die mooi blenden met de omgeving (aangepast aan de kerstdecoratie misschien), zullen altijd mooi tot hun recht komen in combinatie met wit.

Wil je het een beetje soberder houden maar toch de heldere kerstsfeer op de tafel brengen? Werk dan met prachtige kristallen glazen en sierlijke wijnkaraffen, om je tafel een sprankelend uiterlijk te geven. In combinatie met doorzichtige en vintage kerstballen als accessoire, of een maagdelijk wit veertje hier en daar, creëer je je eigen wonderland op tafel.Nog een idee om meer schwung in je tafeldecoratie te brengen, is door het gebruik van wit tafellinnen met een structuur. Het wit behoudt de sereniteit, maar het patroon zorgt voor de nodige ambience; dit aangevuld met subtiele decoraties waarin het patroon terugkomt, zal voor een stijlvolle tafeldekking zorgen. Je kan ook een ander patroon kiezen voor de servetten, om een hippe look te creëren.

Bloemen doen het altijd goed op feestelijke tafels, ook op witte tafels. Hier kan je de kleur zo sober of zo uitgesproken mogelijk maken, maar het beste effect krijg je als je wittinten mengt met zachte kleuren; op die manier belandt je in een sprookjesachtige sfeer; heel mooi wordt het als je je bloemen een ijslaagje of een glitterjasje geeft, waardoor ze heerlijk oplichten in het licht van de kaarsen.Op die manier kan je ook andere accessoires aanpassen aan het seizoen, door ze gewoon in een wit jasje te steken en ze toe te voegen aan je winterdecor.

Gebruik tenslotte veel lichtjes in de vorm van kaarsen, die je als lantaarntjes, of kandelaars (als je echt groots aanpakt) op of boven de tafel plaatst; zij zijn nodig om het koele wit helemaal in vuur en vlam te zetten en die prachtige winterse gloed te creëren, die zo eigen is aan een winterlandschap waar de zon haar stralen over uitspreidt.

 

Bron:https://www.apartmenttherapy.com/winter-white-ta-131970

 

 

 

 

Opmerking plaatsen