Als je aan strijken denkt, krijg je vaak kippenvel. Je hebt hier heel vaak géén zin in en het lijkt altijd een onbegonnen taak. Hoe meer we onszelf dus van deze strijk kunnen verlossen, hoe beter.

Vandaag de dag zie je meer en meer kledingstomers voorbij komen, net zoals ik. Telkens ik deze zie denk ik, ‘Wow, super! Is dit niet iets wat ik ook zou kunnen gebruiken?’. Daarom ben ik even op onderzoek gegaan wat nu eigenlijk het nut is en of het nu een meerwaarde is in mijn woning of niet.

Soorten

Blijkbaar heb je 2 soorten kledingstomers, waarvan 1 gekende de handstomer. Deze is compact en kan je gemakkelijk ergens mee naartoe nemen, zoals op vakantie. Deze zijn natuurlijk ook de goedkopere versies en diegene waar ik meer van wou weten.

Voordelen

Zoals hierboven al aangehaald is hij compact en kan je hem gemakkelijk mee op reis nemen.

Hij is ook heel gemakkelijk in gebruik: je hangt gewoon jouw kledingstuk over een kapstok en stoomt de kreukels eruit. Je hoeft hier dus niet voor te kunnen strijken

Voor kledingstukken met prints op waar je met jouw strijkijzer niet over kan, is hij ook zeer gemakkelijk

En een groot voordeel is dat je kledingstuk direct klaar is. Het is dus eigenijk perfect voor als je lastminute nog een kledingstuk dient te strijken/stomen. Als het niet té hard gekreukt is natuurlijk. Als oplossing hiervoor kan je dan gewoon zien dat je al jouw kledingstukken goed te drogen hangt zodat ze de meeste kreukels eruit zijn.

Je zal je zelf ook veel minder snel verbranden aan een stomer als aan een strijkijzer.

Nadelen

Het grote nadeel is dat wanneer er grote kreukels aanwezig zijn , zoals bijvoorbeeld hemden, je de handstomer niet echt kan gebruiken omdat deze niet verwijdert worden. Enkel dus de kleinere kreukels.

Het heeft ook een klein waterreservoir waardoor je al redelijk snel (na 2 stukken) het water al zal moeten bijvullen. Goed dus voor als je maar een klein aantal dient op te frissen of te stomen, maar niet als je een hele berg hebt. 🙂

Je zal dus eigenlijk nog altijd een strijkijzer in huis moeten hebben.

Opmerking plaatsen