Vloerbedekking is iets wat de meeste bewoners in huis willen om extra sfeer te brengen in woonruimtes. Het brengt warmte en gezelligheid in het interieur. Maar jammer genoeg zijn er ook nadelen verbonden aan karpetten die vaak uit een synthetische stof bestaan. Zo zijn ze vaak de oorzaak van allergieën en natuurlijk is de vervaardiging niet echt milieuvriendelijk te noemen.

Toch kan je opteren voor natuurlijke karpetten in wol of sisal.

Sisal wordt steeds populairder vanwege zijn lange levensduur en natuurlijke uitstraling. Sisal biedt heel wat voordelen: het is niet enkel zeer sterk, maar daarnaast is het ook slijtvast, geluiddempend, isolerend, antistatisch, vocht-absorberend en het past in elke woonruimte.

Sisal (dat zijn naam kreeg van het Mexicaanse stadje Sisal, van waaruit de vezels geëxporteerd worden) is 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar, hetgeen belangrijk is als je op een duurzame manier wilt leven. De agave plant is de bron waarvan sisal wordt gemaakt. Waar de vezels vroeger enkel werden aangewend om touw te maken, worden nu ook tapijten en vloerbedekking geweven.

Wol

Een karpet in wol geeft een heel andere uitstraling aan de kamer. Vooral in de winterperiode, kunnen we genieten van zijn warme, luxueuze en sfeervolle kenmerken.

Wol werkt perfect warmte isolerend en is vuilwerend, wat ideaal is wanneer we met zijn allen meer binnenshuis vertoeven. Daarnaast is wol een natuurlijk materiaal dat duurzaam en veerkrachtig is en een beschermend gevoel geeft. Stel je maar voor hoe je met je voeten over een wollen tapijt gaat en welk gevoel dat geeft.

Tapijt

Beide natuurlijke materialen, wol en sisal hebben dus uitmuntende kwaliteiten als het gaat om vloerbedekking. Geen wonder dus dat ze dan ook besloten om samen te smelten.

Het metamorfose karpet werd geboren!

Dit type karpet heeft dan ook niet één maar twee bruikbare zijden, elk met zijn eigen karakteristieke look.

De ene zijde werd vervaardigd in sisal, dat perfect werkt in de lente en zomerperiode, met zijn frisse en verkoelende uitstraling, die een beetje zuiders aanvoelt.

De andere zijde heeft zijn eigen unieke patroon en werd vervaardigd in wol, om je tijdens de koude  wintermaanden warme gezelligheid te schenken, met zijn heerlijk zachte uitstraling.

Niet enkel heb je dus twee karpetten in één, hetgeen ook de duurzaamheid ten goede komt; het karpet is zo sterk, dat het gewoon veel langer meegaat, net omdat het met zijn twee zijden minder frequent belopen wordt, dan een tapijt met slechts één zijde.

En het is ook gewoon leuk, als je niet steeds hetzelfde karpet hebt liggen. Je interieur vaart er alleen maar beter bij en behoudt het hele jaar door een frisse, vernieuwende look.

karpet

Bekijk snel de verschillende combinaties om jouw interieur zijn unieke uitstraling te geven:

http://www.cunera.nl/metamorfose-nl.html

https://www.natuur-tapijt.nl/sisal/

 

Comments are closed.