Tijdens de koude winterperiode je huis verkopen, lijkt voor sommigen een onbegonnen zaak. Vaak zijn mensen met heel andere zaken bezig, zoals korte wintertrips, waardoor de aankoop van een huis niet op het to do lijstje staat. Daarnaast liggen het huis en de tuin er in de winter minder fraai bij, wat ook op foto’s en dergelijken geen overtuigend beeld geeft.

Aan de andere zijde, tijdens de wintermaanden zal het aanbod van huizen ook minder groot zijn, waardoor jouw woning er wel beter uitspringt; reden temeer dus, om een top indruk na te laten. Hieronder vind je enkele nuttige tips om je huis te verkopen tijdens de wintermaanden.

En hoe kan je dat doen, als de zon en warme temperaturen niet van de partij zijn? Door zelf de warmte in je huis te brengen!

Open haard

Mensen die een haard hebben, hebben in de wintermaanden een voordeel. Bij elk bezoek, maak je het extra gezellig door het knisperend haardvuur. Heb je geen echte haard? Schaf je dan bijvoorbeeld een haardje aan op bio-ethanol; alles wat een open vlam heeft, scoort goed tijdens deze periode, waar de nadruk ligt op gezelligheid. Houd wel rekening met eventuele rookontwikkeling, die dan weer een tegenovergestelde indruk geeft.

Heb je geen troef zoals een open haard? Bied je gasten dan zeker een warm drankje aan.

Opruimen

Tijdens deze periode van het jaar, liggen huizen er vaak een beetje rommeliger bij; houd hier rekening mee. Het is vooral belangrijk, dat de eerste aanblik, proper is. Zorg er dus voor dat de hal spik en span is. Geen modderige laarzen en vuile jacks van de kinderen aan de kapstok, maar veilig opgeborgen in een kist. Een propere vloer en opgeruimde indruk, geeft het gevoel aan eventuele kopers, dat het huis low-maintenance is.

Creëer warmte

Zorg ervoor dat er in elke kamer een warm element aanwezig is, in de vorm van een warme plaid uitgestrekt over de sofa, pluizige kussens op een hoopje rond de haard, een heerlijk warm vloerkleed enzovoort, om de kamers een extra gezellige aanblik te geven. Deze periode is ideaal om de uitstraling van een woning in de verf te zetten. Vergeet ook de sfeerverlichting niet, die nu beter dan ooit, tot zijn recht komt, door de donkere atmosfeer buiten.

Heb je kerstverlichting? Laat iedereen en vooral eventuele kopers hiervan meegenieten. (maar doe het met mate; niet iedereen houdt van overdaad aan kerstversiering)

Gezelligheid rondom je woning

Beschik je over een tuinkamer, of overdekt terras? Toon ook hier, dat zelfs buitenruimtes in de winter supergezellig kunnen zijn. Buitenmeubelen zijn zodanig bewerkt, dat ze het hele jaar buiten kunnen staan; maak daar gebruik van, om ook hier het wintergevoel te creëren. Heb je buitenverlichting? Ook die wordt ingezet, om de sfeer te bepalen.

Zet vooral die ruimtes in huis in de kijker, waar je belangrijke troeven, zoals verwarming hebt. Maar ook ruimtes waar de kinderen gezellig kunnen spelen, of een verwarmd tuinhuis waar je ook in de winter nog kunt knutselen, worden vaak heel erg gewaardeerd in de koude maanden. Verwijder in die ruimtes ook zoveel mogelijk rommel, om het doel van de kamer duidelijk te maken.

Bakken

Ben je iemand die graag bakt? Dan is dit het ideale moment om heerlijke koekjes te bakken. De geur van vers gebakken koekjes, werkt op ieders geurpapillen; plaats een dienblad met koekjes op het aanrecht en vergeet uiteraard niet om je gasten een proevertje aan te bieden. Ook de geur van vers gezette koffie wekt een nostalgisch gevoel op.

Tuin

Wat de tuin betreft, vaak is hier een pak minder te beleven dan tijdens de zomermaanden. Hier moet je de creativiteit van de bezoekers een beetje aanwakkeren, door bijvoorbeeld gebruik te maken van potten met winterbloeiers en winter gerelateerde objecten die alsnog de gezelligheid van de tuin benadrukken.

Zorg er ook voor dat alle paden om de tuin te betreden, vrij zijn van ijs en sneeuw; je wilt geen eventuele koper die een arm of been breekt… En het is ook gewoon leuk dat zelfs tijdens de wintermaanden, mensen het volle potentieel van de tuin kunnen zien. Houd ook de oprit ijsvrij voor bezoekers.

Geen reden dus, om je huis niet te koop aan te bieden tijdens de wintermaanden!

Bron: https://www.huffingtonpost.com/Houzz/9-tips-for-selling-your-h_b_6616710.html

1 Comment

  1. I have checked your website and i’ve found some duplicate content, that’s why you don’t rank high in google’s search results,
    but there is a tool that can help you to create 100% unique
    content, search for; Boorfe’s tips unlimited content

Opmerking plaatsen