De dolfijnenplant of ook wel Senecio Peregrinus genoemd is een te schattig plantje en dat omdat zijn blaadjes lijken op kleine dolfijntjes. Vandaar ook zijn naam. Momenteel is deze plant dus ook super populair!

De plant

Het voordeel van deze schattige plant is dat hij gemakkelijk vanuit stekken gegroeid kan worden. Dus handig als je iemand kent met deze plant!

In Japan heeft deze plant de naam ‘dolfijnenketting’.De plant is eigenlijk een kruising tussen twee verschillende soorten planten, namelijk de senecio articulates en de senecio rowleyanus. 

Verzorging

Je zou denken dat deze dolfijnenplant veel water nodig heeft, maar het tegendeel is waar. Hij heeft vrij weinig water en is daardoor dus gemakkelijk in onderhoud.

Houdt ook wel van licht maar gefilterd licht en heeft toch wel een minimum temperatuur van 15°C nodig. De dolfijnenplant groeit vooral in de herfst en de lente.Benevel om de paar dagen met wat water om uitdroging te voorkomen. Geef meer water wanneer de wortels zich binnen hebben gevormd. Dit is meestal in 2-3 weken

Deze plant is zeker weten één van onze favoriete vetplantjes! En ook op social media is hij een enorme hit.

Je kan de plant niet overal kopen maar bij Plantsome is hij wel beschikbaar.

Opmerking plaatsen