Op deze moment is de erwtenplant erg populair als hangplantje. De blaadjes van deze plant zijn net kleine erwtjes die in een sliertje naar beneden hangen. Het heeft zelfs de naam ‘String of pearls’ gekregen.

De erwtenplant kan heel erg lang worden, dus hou daar wel rekening mee. Je kunt hem ophangen maar ook op een hoekje van een hoge kast of plank zetten.

De erwtenplant is heel gemakkelijk in onderhoud en perfect in een hangpot. Heb je geen groene vingers? Dan is deze plant dus ideaal voor jou.

Daarnaast heeft deze plant ook niet veel water nodig. In de zomer is 1 x per week voldoende , in de winter is dit zelfs om de 2 weken goed. Best dat je ze ook pas water geeft als de grond droog is.

De erwtenplant houdt van een lichte plek, liefst ook niet in de volle zon.

Verpotten

Een keer in de twee jaar is het goed om de plant van nieuwe grond te voorzien. Gebruik hiervoor grond voor cactussen en vetplanten. Zet de plant in een iets ruimere pot. Wanneer je de plant in een te grote pot plaatst, heb je kans dat de grond teveel water vasthoudt. Hierdoor kunnen de wortels gaan rotten.

Stekken

Wil je een lekkere volle pot met erwtenplantjes of wil je er meerdere in verschillende potjes, dan kun je de erwtenplant heel gemakkelijk stekken.

Bron:https://www.onehandinmypocket.nl/2018/09/14/erwtenplant/

Opmerking plaatsen