Slapen en voor veel mensen ‘niet’ of te weinig slapen, is en blijft een zaak van levensbelang. Want ons lichaam heeft nu éénmaal zijn broodnodige uren slaap nodig om goed te kunnen functioneren.

Matrassen, bedden en slaapcomfort, het is vaak een persoonlijke zaak, want niet iedereen vindt éénzelfde soort het aangenaamst. De ene wil liever een ietwat harde matras, terwijl anderen een zachter exemplaar verkiezen.

Maar waar iedereen het wel over eens kan zijn, is dat slapen bij voorkeur ‘gezond’ moet zijn.

Dat is een voorkeur die door Green Sleep wordt ingelost.

Heel wat factoren kunnen een gezonde slaap verstoren, waaronder het soort bed, de kwaliteit matras, maar ook eventuele toxische stoffen. Uitgebreid onderzoek toont aan dat als er geen giftige stoffen in het materiaal zitten en je rug perfect ondersteund wordt, je uren diepe slaap stijgen, waardoor je ook een gezondere slaap hebt.

Daarom is het van belang dat je het woelen vermindert door een matras te kiezen waarbij je zo weinig mogelijk druk voelt. De 100% natuurlatex van Green Sleep is zo’n matras, die de juiste drukpunten kiest voor het hele lichaam, waardoor je lichaam steeds een rechte lijn vormt, of je nu een rug, buik, of zijslaper bent.

Daarnaast is het ook belangrijk dat de stoffen die zich in de matras bevinden, gezond en biologisch correct zijn.

De materialen die gebruikt worden voor de matrassen en bedden van Green Sleep, zijn, Natuurlatex, Texel wol, Organische katoen en FSC-hout.

De natuurlatex komt voort van de rubberboom en geeft een 100% natuurrubber, die perfect ademend is, niet temperatuur gevoelig en nooit klam of verhittend aanvoelt.

Het melksap of latex dat uit de boom vloeit, wordt gebruikt om de rubberen basis te maken, met zijn bijzondere kenmerken. Het is een volledig organisch proces, waarbij geen giftige stoffen aan te pas komen, hetgeen het tot een milieuvriendelijk product maakt.

De Texel wol, wordt gebruikt als grondstof voor matrashoezen en dekbedden. Deze wol is door zijn stugge en ruige samenstelling, ideaal  om veel lucht vast te houden en daardoor snel uw lichaamstemperatuur aan te nemen.

De wol wordt op een ecologisch vriendelijke manier gewassen met natuurlijke zepen en zonder de donkere haren te bleken met zwaveldyoxide. Tevens worden er geen chemische wolverzachters toegevoegd.

Daarnaast is alle bedtextiel vervaardigd uit organische katoen. Organisch geteeld katoen wordt geteeld op een levende bodem die sinds 3 jaar vrij is van enige toxische chemische groei of bestrijdingsmiddelen. De vezels ervan zijn sterk en zacht tegelijk en beschikken over een superieur absorberend vermogen.

Tenslotte zijn de lattenbodems en bedden gemaakt van Fsc hout, zoals beuk en berk. Er wordt geen hout gebruikt uit regenwouden of uit ecologisch kwetsbare systemen en bij het verlijmen worden geen toxische middelen gebruikt.

Al deze natuurlijke producten dragen bij tot een gezonde en diepe slaap en samen met de perfecte ondersteuning, geeft het slaapcomfort van Green Sleep je een heerlijk verkwikkende slaap en sta je ’s morgens eindelijk met een uitgerust gevoel op.

Wil je meer weten over het slaapcomfort van Green Sleep?

http://www.greensleep.com/nl

Opmerking plaatsen