Heb jij groene vingers en hou je van planten, zowel buiten als binnen?

Dan zal je in deze tijd van het jaar, de overdaad aan groene planten in de tuin missen. Maar niet getreurd…haal gewoon het groen naar binnen.

Binnenshuis kan je net als buiten, planten koesteren en verzorgen, zodat je niks van de natuur hoeft te missen.

Een klein nadeel in de winterperiode is, dat het licht veel minder aanwezig is dan in de zomer en laat nu net de meeste planten, veel licht nodig hebben om goed te groeien.

Toch hebben we voor jullie een lijst met  kamerplanten samengesteld, die perfect gedijen in schaduwrijke hoekjes, waar het zonlicht net niet bij kan. Op die manier, kan je toch genieten van de zuiverende werking van planten in huis.

1)Dracaena

De botanische naam Dracaena is afgeleid van het Griekse ‘drakaina’, wat vrouwtjesdraak betekent. Die naam dankt deze temperamentvolle dame aan de helderrode hars, of drakenbloed, dat enkele soorten produceren.

Geef regelmatig water, maar niet te veel. Voorkom natte wortels. Benevel af en toe met een plantenspuit.

2)Bromelia

De Bromelia is een ‘natural beauty’. Zijn gemakkelijke mentaliteit dankt de Bromelia aan de omstandigheden waarmee zijn voorouders te maken kregen. Die wisten zich prima staande te houden in het ruige Andesgebergte.

Een standplaats in de schaduw is geen probleem en zelfs bij kunstlicht toont ze haar mooie kleuren. Geef regelmatig water in de kelk van de plant.

3)Venushaar

Venushaar (Adiantum) is een bescheiden kamerplant. Ze vraagt een schaduwrijk plaatsje en regelmatig een serieuze slok water. Hou de wortelkluit steeds vochtig.

4)Sanseveria

Sanseveria is een kamerplant die heel weinig onderhoud vraagt, weinig water en kan best een donker hoekje opfleuren.

5)Calathea

De Calathea, is een mystieke plant die u diverse kleuren, vormen, rondingen en beweging geeft. Deze plant gaat het huis voorzien van kleur op de plaatsen waar andere planten niet graag vertoeven. Geef de Calathea 2 x per week een scheutje water.

6)Devil’s Ivy

Ook wel bekend als de geldplant in Zuid-Oost Azië. Deze plant vraagt zeer weinig onderhoud en gedijt in ruimtes met weinig natuurlijk licht. De plant zou ook de koolmonoxide uit de lucht halen.

7)De vrede Lelie

Deze fijne plant zuivert de lucht, houdt van schaduwrijke ruimtes en als je weleens de planten vergeet te wateren, dan is dit dé ideale plant voor jou!

call2action_post_mag

Download hier

Comments are closed.