Een tijdje geleden hebben we het al over het zero waste principe gehad. Toen hebben we ook al de zero waste keuken, woonkamer en badkamer besproken met telkens wat tips om deze ruimtes zero waste te maken.

Onlangs kwamen wij een Belgisch initiatief tegen, namelijk ‘Maison Zéro’. Deze kan je terugvinden via Instagram.

Concept

Het concept van Maison Zéro is om in de vorm van bepaalde themakits (bestaande uit lokale (Belgische)producten) essentiële dingen aan te bieden om mensen zo kennis te laten maken met een meer verantwoorde en ecologischere manier van consumeren. Dit om zo minder plastic in de toekomst te garanderen.

Kits

Elke van hun kits bestaan uit 3 tot 7 producten gemaakt door lokale ambachtslieden om je te helpen jouw afval te verminderen en anders te consumeren; informatiebladen over de voorgestelde producten; en een herbruikbare bulkzak van biologisch katoen om verpakking voor eenmalig gebruik te voorkomen en jouw boodschappen te doen.

Een greep uit het aanbod:

Kerstcocon

Speciaal gemaakt voor de eindejaarsfeesten. Misschien een idee als kerstcadeau?

Badkamer

In deze kit zit 1 vaste zeep en 1 shampoo, + 2 oriculus en 2 tandenborstels. Laat je huid, je haar en je prachtige hoektanden stralen, terwijl je groen blijft!

Keuken

Bijenverpakkingen, papieren handdoeken, sponzen, afwasmiddel, rietjes … Met deze kit wordt de 2de meest afvalproducerende ruimte in huis aangepakt!

Prijs

De prijzen voor de kits zijn afhankelijk van welke kit je neemt, maar liggen tussen de €8,95 – €72.

De kits zijn beschikbaar vanaf maandag 16 december 2019.

Bekijk zeker even hun webshop!

Opmerking plaatsen